Ràdio Montblanc

La CUP vol unes Festes de la Serra “lliures de violència masclista”

Ha engegat una campanya contra les agressions sexuals en festes, així com un protocol per actuar davant situacions sexistes

La CUP ha engegat una campanya contra la violència masclista i per unes Festes sense agressions sexuals. El partit ha posat en marxa la campanya a Montblanc, coincidint amb l’inici de les Festes de la Serra 2016. Sota el lema ‘No és no’, la CUP ha repartit cartells pel municipi on es poden llegir frases com “convidar no és sinònim de follar’ o ‘anar sola pel carrer no t’ha de fer por’.

Per la CUP, “la violència masclista forma part d’aquesta societat de manera transversal: a casa, a la feina, pel carrer, a la televisió, etc. Molts diuen que el masclisme no existeix. Doncs bé, un cop més amb els fets ocorreguts, per exemple, a Pamplona, es demostra que sí: 4 violacions i 28 atacs masclistes en 5 dies”.

La campanya promoguda per la CUP també difon un protocol per identificar, prevenir i actuar si en el context de la Festa Major, o en altres, es produeix alguna agressió sexista com comentaris despectius, ofensius o degradants per motius de gènere; afalacs indesitjats o insistència per establir conversa, invasió de l’espai, tocaments no desitjats o no permesos al cos, mirades que violenten, exhibició de símbols sexistes ofensius i acorralament o violació.

Davant d’aquests escenaris es recomana que si algú t’està molestant, fes-li saber i digues-li que pari i si la persona persisteix, demana ajuda als teus companys, o a qui tinguis al voltant. Si un cop marxa, la persona continua agredint altres dones, fes-la fora de la plaça, o d’allà on siguis o truca a la policia. Si veus una agressió, intenta buscar ajuda pel voltant i, si pots, pregunta a la persona afectada abans d’intervenir.

La CUP també apel·la a la responsabilitat de tots per no acceptar ni minimitzar aquest tipus de conductes que, algunes vegades, passen desapercebudes per l’acceptació de l’entorn dels agressors o atenuades amb l’argument d’haver consumit alcohol i drogues.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp