Club Atlètic Montblanc

La Cursa de la Dona inicia els actes commemoratius contra la violència de gènere a la Conca

S'han programat actes durant les properes dues setmanes

La Cursa de la Dona, que tindrà lloc aquest proper diumenge a Montblanc, donarà el tret de sortida als actes commemoratius en contra de la violència envers les dones a la Conca de Barberà. De fet, el dia commemoratiu és el proper 25 de novembre, però a la comarca s’han organitzat actes durant les dues properes setmanes.

La Cursa de la Dona, que organitza el Club Atlètic Montblanc amb el suport d’ADOMONT i el SIAD de la Conca, destinarà enguany els seus beneficis a l’associació Hèlia, que treballa amb les dones que han patit violència de gènere. Com a prèvia a la cursa, on hi participaran 350 persones, dissabte s’ha organitzat una xerrada sobre aquesta temàtica a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc. Serà a dos quarts de set de la tarda i anirà a càrrec de Carla Rigol, psicòloga de la dona de l’Associació Hèlia, i Mercè Domènech, treballadora social i responsable del SIAD Conca de Barberà.

Els actes continuaran el dimecres, 22 de novembre a les 18:30 de la tarda a la seu del Consell Comarcal amb una xerrada titulada “El bon amor en la parella. Relacions sanes des de la igualtat”, que anirà a càrrec de la psicòloga clínica i psicoterapeuta gestàltica, Esther Luís.

Aquest mateix dia arrencarà la sessió de contes contra la violència masclista, que es durant a terme durant diversos dies a diferents pobles de la Comarca. Dimecres 22 es farà a Santa Coloma, l’endemà dia 23 a l’Espluga i el dia 30 de novembre a Montblanc. Són contes que aniran a càrrec de la companyia Cotó-en-pèl.

També s’ha programat un taller d’autoestima al CAP de Montblanc el dia 27 de novembre a les 18:30 de la tarda. Els actes es clouran el proper 30 de novembre amb la presentació del tercer Pla d’Igualtat de Gènere de la Conca de Barberà, on també es realitzarà la xerrada “La igualtat és cosa de tothom, vine i implica’t, tenim molt a guanyar!”, a càrrec de Blanca Moreno Triguero, sociòloga, comunicadora i directora de la consultoria MiT.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp