Diputació de Tarragona

La Diputació i el Consell impulsen una brigada comarcal a través d’un pla d’ocupació

Un grup de 5 persones faran tasques de mateniment als diversos municipis de la Conca durant sis mesos

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals, impulsa un any més els Plans d’Ocupació Comarcals amb l’objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. El president de la Diputació, Josep Poblet, i els presidents i representants dels 10 Consells Comarcals han signat els convenis que milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis de la demarcació i que proporcionaran feina a 50 persones durant sis mesos.

A cada comarca, un grup de 5 persones (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d’atur seran contractades, seleccionades i dirigides per la Diputació de Tarragona per posar-se al servei dels projectes que els Consells Comarcals, atenent a les necessitats dels municipis, hauran triat per ser executats. Cadascun d’aquests Plans d’Ocupació Comarcals tindrà una durada de 6 mesos. Durant aquest període, els beneficiaris també rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Els Plans d’Ocupació Comarcal d’aquest any se centraran majoritàriament en l’especialitat forestal. Gràcies a aquests projectes, es realitzaran millores en 119 municipis de la demarcació (un 65% del total). El pressupost que la Diputació destina aquest 2017 per a la realització dels 10 plans d’ocupació comarcals és de 573.659,80 euros, que inclouen la contractació dels treballadors, l’adquisició dels EPI’s i d’altres despeses de funcionament, com el combustible o reparació de maquinària.

En el cas de la Conca de Barberà,, però, es duran a terme actuacions de millora en l’entorn urbà. Principalment, d’embelliment de parcs i espais verds, a més de tasques de pintura i construcció a espais públics dels 22 municipis que conformen la comarca i a diferents instal·lacions del Consell Comarcal.

A la signatura, que s’ha fet aquest dijous a Tarragona, hi ha participat el president de la Diputació, Josep Poblet i els presidents dels consells comarcals, entre ells el de la Conca de Barberà, Francesc Benet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp