Ajuntament de Sarral

La Festa de la Pubilla de Sarral evoluciona a una setmana de cultura per fomentar la igualtat de gènere

Tindrà lloc del 10 al 18 de juliol

El municipi de Sarral celebrarà una setmana cultural amb diversos actes per tal de fomentar la igualtat de gènere. Aquesta acció arriba després que les pubilles de la població conjuntament amb el consistori adaptessin la Festa de la Pubilla a una festa més popular i més moderna. Sota el nom de «Fem cultura amb la igualtat!», entre el 10 i el 18 de juliol, es comptarà amb diferents activitats organitzades per la regidoria d’Igualtat i Suport a la Dona i les pubilles sarralenques.

“És l’evolució i adaptació als temps d’una de les festes més populars i tradicionals de Sarral, la festa de Quintos i Pubilles. Totes les tradicions evolucionen per modernitzar-se i ser coherents amb els valors dels nous temps i estem contents de la participació de les pubilles del 2020 i el 2021 per fer-ho possible”, explica Victòria Cañís, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sarral.

Una vintena d’activitats orientades al gènere

Aquesta setmana per la igualtat inclou vermut musical, música amb la Txaranga Tocabemolls, balls de tarda i de nit, un curs d’iniciació a la defensa personal amb l’Associació FIDES, taller per reflexionar i identificar els estereotipus i els rols de gènere adreçat a la canalla per l’Associació Feminista de Blancafort, un espectacle de màgia participatiu amb Melanie, cinema a la fresca, zumba, art vivencial, una xerrada sobre la sexualitat plena – adreçada al públic femení major de 35 anys- de Cinta Roldán, una cursa de la dona i una altra d’orientació.

També és de destacar «Memòria de les dones oblidades» de la companyia de dansa La Im.perfecta, sobre el llibre de Tecla Martotell. L’espectacle, el diumenge 11 a la tarda, ret homenatge a les dones que van morir al convent-presó de les Oblates de Tarragona a causa de les dures condicions de vida com a represaliades per la dictadura franquista. La resta de la programació es donarà a conèixer els propers dies a través de les xarxes de l’Ajuntament.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp