J.Ardila

La Festa del Trepat estudiarà adaptar les activitats a les hores de menys calor

L'any vinent es podria optar per obrir els portals i realitzar les activitats divendres i dissabte a partir del vespre

La Festa del Trepat de Barberà de la Conca estudiarà canviar els horaris de cara a la novena edició, que tindrà lloc l’any vinent. Després d’aquest cap de setmana, l’organització de la festa obrirà un procés de reflexió per adaptar les activitats a les hores de menys calor. Enguany, a causa de les altes temperatures, Barberà es va omplir a primera hora del matí i al vespre, però l’afluència era mínima a les hores de més calor, com és el migdia i primera hora de la tarda.

Un dels membres de l’organització, Jordi Miró, ha explicat en una entrevista a Ràdio Montblanc que “enguany hem detectat que s’han venut menys copes. Però això no és el que ens preocupa, no en volem més de gent, el que hem de fer és adaptar els horaris perquè la gent hi estigui còmode”. En aquest sentit, Miró ha apuntat que una de les opcions seria obrir els portals de 6 de la tarda a 11 de la nit el divendres i el dissabte, i programar concerts i activitats de vespre-nit els dos dies. Aquesta situació, de calor intensa, ja s’ha viscut els darrers tres anys, i és per aquest motiu que la junta de la Festa del Trepat reflexionarà com millorar aquest aspecte.

A banda d’això, l’organització valora molt positivament la vuitena edició de la Festa del Trepat. “Dissabte al vespre estava ple, mai havíem vist tanta gent al concert del Pati del Castell, que per cert va ser d’una gran qualitat musical”, destaca Miró, que afegeix que “a més tenim un públic fidel que ja ve a degustar les novetats de trepat dels cellers de la Conca”. De fet, molts cellers aprofiten l’aparador de la festa per presentar els seus vins. Per exemple, aquest cap de setmana es va poder degustar el nou escumós de trepat Cabanal, de la cooperativa de Barberà, o l’escumós de trepat que també ha elaborat el celler Mas de la Pansa, tots dos fet amb tècniques ancestrals.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp