Ràdio Montblanc

La Festa Major de Montblanc tindrà un punt lila per prevenir situacions d’assetjament sexual

La campanya 'Només sí és sí' també es farà a l'Espluga i Santa Coloma de Queralt

Les festes majors de Montblanc, l’Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt tindran un Punt Lila per prevenir i actuar en possibles situacions d’assetjament sexual.

La campanya ‘Només Sí és Sí’ està impulsada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i neix com a mesura de prevenció. Si bé no s’han detectat casos d’assetjament, s’ha cregut oportú sensibilitzar a la població en aquest sentit. La tècnica del SIAD, Laura Anglès, ha explicat que “és una campanya de prevenció, tot i que si es detecta algun cas tots els agents implicats tenim un circuit d’actuació per poder actuar”. Afegeix que “no s’ha creat perquè hi hagi casos registrats, és més una mesura de prevenció i sensibilització”.

En una de les nits de festa major d’aquests tres municipis, hi haurà un punt lila, tècnics repartint adhesius i explicant la campanya i fins i tot sonarà una falca de sensibilització durant la festa. A l’Espluga de Francolí la campanya tindrà lloc aquest divendres 26 de juliol. A Santa Coloma es farà el 17 d’agost i a Montblanc es farà durant la nit de Festa Major del 10 de setembre. Tot plegat s’ha treballat amb els diversos agents que participen a les nits d’oci. La consellera comarcal d’Igualtat, Aida Morgades, destaca que “s’ha creat un grup de treball format per agents de salut, professionals de joventut, cossos de seguretat, regidories de festes i igualtat i també d’entitats juvenils”.

S’han editat cartells amb missatges com ‘El meu cos, les meves normes’ o ‘l’alcohol o les drogues no són excusa’. A més, als cartells hi ha informació del que s’ha de fer si es pateix algun tipus d’assetjament sexual, racista o LGBTIfòbic.

Més enllà d’aquests tres municipis, la resta de pobles de la Conca també tindran cartells i pancartes amb el lema de la campanya a les seves festes majors.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp