Ràdio Montblanc

La FIC presenta un programa on vol fer “més per menys”

El partit, que es declara totalment municipalista, proposa invertir menys en la compra de patrimoni i més en serveis per als ciutadans

La FIC de Montblanc presenta un programa electoral amb propostes «per ajudar a les persones i fent més per menys». Aquesta és el lema de campanya de la candidatura, liderada per Toni Gutiérrez. Asseguren que baixant l’IBI i alguns impostos «podem ser capaços de donar més serveis i millorar algunes coses que són necessàries».

Durant la presentació del programa, que s’ha fet aquest dimecres, també s’han donat a conèixer algunes de les principals propostes de la formació de cara a les eleccions. El programa recull la proposta de creació d’un local polivalent municipal que pugui acollir activitats, espectacles teatrals i concert, sense la necessitat d’utilitzar instal·lacions privades com passa en l’actualitat. També volen crear una àrea de serveis comuna per a les instal·lacions esportives amb conserges, així com fomentar la creació de llocs de treball amb subvencions a les empreses i comerços de la vila.

El cap de llista de la FIC assegura que els darrers anys s’han gastat massa diners en la compra de patrimoni. Posa com a exemple els 480.000 euros que s’han gastat en la comprar d’edificis per ampliar l’Arxiu Històric o els diners invertits en l’adquisició de la cooperativa agrícola. «Està clar que s’ha de comprar patrimoni, però creiem que es pot fer a un ritme diferent», explica Toni Gutiérrez.

També proposen la creació d’un servei de transport públic propi per connectar les pedanies amb Montblanc i Valls. Asseguren que aquesta ruta és necessària perquè a la capital de l’Alt Camp hi ha l’hospital de referència pels habitants de la Conca. El partit creu que «amb el pressupost de 8 milions d’euros de l’Ajuntament, és qüestió de prioritats».

El programa l’ha presentat el cap de llista acompanyat de Fran Saura i Xavi Oliva, els números 2 i 3 de la llista. La FIC s’ha reivindicat com una formació «municipalista i amb propostes per millorar Montblanc». Això també ha servit per donar a conèixer la seva postura en el procés sobiranista català. Si bé durant aquests anys a l’Ajuntament, la FIC ha votat a favor totes les mocions presentades en aquest sentit, han assegurat que «no podem excloure a la gent que no està a favor del procés en la formació de la llista. No ens interessa res més que no sigui Montblanc».

El cap de llista ha explicat que l’any 2012 el partit va fer una assemblea on va decidir donar suport a qüestions relatives al procés català, però ara veuen molt difícil incorporar al programa els punts que proposa l’ANC a nivell nacional.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp