Oficina de Turisme

La fira de Sant Martí tanca els esdeveniments de tardor

Des del setembre han passat per Montblanc prop de 30.000 persones atretes per les fires

Les fires de tardor han portat a Montblanc prop de 30.000 persones des del setembre fins aquest darrer cap de setmana, amb la setena edició de la Fira de Sant Martí.

Els esdeveniments van començar al setembre amb Terrània, que va atreure a unes 7,800 persones. A l’octubre, Clickània, que enguany es va allargar durant dos caps de setmana, va portar a la vila més de 15.000 persones, i aquest passat cap de setmana han passat per Sant Francesc prop de 6.000 persones.

Enguany, la principal novetat de les tres fires ha estat l’estrena del claustre annex a Sant Francesc com a espai expositiu. Les diverses sales i espais han ajudat a diversificar el públic i fer noves propostes d’activitats. Per Terrània al claustre s’hi van fer tallers, per Clickània s’hi van instal·lar més diorames i aquest cap de setmana la sala de les Corts Catalanes ha servit per fer-hi activitats de tast i maridatge de vins.

6.000 persones a la fira de Sant Martí
La setena edició de la Fira de Sant Martí ha portat a Montblanc prop de 6.000 persones, que van torbar a la fira un ampli ventall de propostes relacionades amb els productes agroalimentaris de la Conca de Barberà.

L’estrena del nou espai del claustre ha donat molt de joc durant la fira. A la capella de Sant Macià hi havia el punt d’informació i de venda de tiquets i copes. Un espai ampli que ha afavorit la circulació del públic.

Aquesta nova distribució va afavorir que a l’interior de l’església l’espai fos més diàfan i confortable per al públic. Situats pel perímetre de la nau i a l’espai central hi havia els deu cellers de la Conca de Barberà que participaven: Mas Foraster, Celler Roset, Vins de Pedra, Clos Montblanc, Gatzara Vins, Vidbertus, Cellers Domenys, Rendé Masdeu, Carles Andreu i Portell.

També els elaboradors dels productes de proximitat protagonistes de la fira: Pa i coques de Montblanc, Concaromis, Carbòniques Miracle, El Dolç Rebost, Entre flors, Herbes de la Conca, Associació Productors d’All de Belltall, La Holandesa, El Licor del Druida, La Sinoga, Al pot petit hi ha i Mel Roig.

Com cada any, a l’absis de l’església es va muntar una espectacular cuina gentilesa de Novatec on es van anar succeint les ponències sobre productes gastronòmics, cuina en directe i demostracions. Va tornar a ser el punt central de la fira, on els visitants s’aturaven a escoltar i aprendre dels professionals. Com sempre, en una pantalla gegant es van projectar en directe les activitats que es feien a la fira. I tot plegat coordinat i dinamitzat per Albert Roig.

La sensació dels organitzadors ha estat molt positiva. Tant la distribució de l’espai com la varietat de propostes han tingut bona acollida. S’hi afegeix el fet que en els darrers anys s’ha consolidat l’arribada d’un públic més llunyà que en molts casos repeteix l’experiència. Els expositors també van mostrar la seva satisfacció general.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp