Arxiu

La Fira de Sant Martí tancarà aquest cap de setmana els esdeveniments de tardor

La setena edició del certamen gastronòmic arriba carregat de novetats

Montblanc tancarà aquest cap de setmana el cicle d’esdeveniments de tardor amb la setena edició de la Fira de Sant Martí. Aquest cop els protagonistes seran els productes agroalimentaris de la Conca de Barberà i els restaurants. De fet, productors i restauradors tindran l’oportunitat d’interactuar amb els clients finals, sigui públic local i comarcal, o visitants arribats de lluny.

En els darrers anys, la fira s’ha consolidat com el gran aparador de la gastronomia de la comarca, tant per la quantitat d’expositors com per la varietat d’activitats que permeten que els visitants descobreixin molts detalls dels ingredients i de l’elaboració dels plats que poden degustar en els restaurants participants.

Nous usos per al claustre
Les novetats de l’edició del 2014 són diverses. Una està compartida amb la resta d’esdeveniments de tardor. Tant a Terrània com a Clickània s’ha utilitzat el claustre de l’antiga església de Sant Francesc. A la Fira de Sant Martí es repetirà l’experiència amb nous usos per als espais. La capella de Sant Macià serà el punt d’informació i venda de tiquets, el claustre serà l’espai dedicat als formatges, el pati serà la zona de degustació amb bótes, i la sala de les Corts Catalanes serà la sala de tast, un lloc on no deixaran de passar coses interessants al llarg del cap de setmana.

La nau central de l’església seguirà sent el punt de trobada amb els productors participants i on es trobarà ubicat l’espai de la cuina i la pantalla gegant, que s’ha convertit en un clàssic de la fira, un dels trets que la defineixen.

La resta de novetats són de contingut. A la sala de tast hi haurà activitats que, de bon segur, atrauran el públic. Cal indicar que l’espai té aforament limitat i, en alguns casos, caldrà treure una entrada. El conegut presentador de TV3, Marcel Gorgori, farà un maridatge de vi i òpera. També hi haurà un taller de gintònics i un vins&tuits.

La resta d’activitats a la Sala de Tast seran gratuïtes. El taller de panellets i el maridatge de vi i formatge es faran els dos dies. El dissabte es presentarà el llibre “El convent”, d’Eduard Contijoch, i diumenge s’hi farà un tast de melmelades.

En paral·lel a aquestes activitats, a l’espai central de la cuina se seguiran fent demostracions de cuina en directe, xerrades i també presentacions de llibres. Francesc Fàbrega, escriptor especialitzat en gastronomia, presentarà el seu darrer llibre, “La cuina de 1714”, i farà una xerrada sobre allò que es considera l’època d’inici de la cuina moderna. Al mateix temps, Joan Ollé elaborarà un dels plats que apareixen al receptari del llibre.

Precisament, la presència de Joan Ollé donarà més relleu a la segona edició del concurs popular de cuina, que l’any passat va tenir una gran acceptació i va ser guanyat per aquest noi de 14 anys. Hi hauran dues semifinals el dissabte i la final el diumenge. Caldrà utilitzar ingredients de tardor, alguns dels quals són obligatoris.

Podeu consultar aquí el programa d’actes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp