Sarral va viure aquest cap de setmana la Fira, un esdeveniment que ha tancat amb bones xifres de participació. La Fira donava el tret de sortida aquest dissabte poc abans de 2/4 de 10 del matí, amb l’acte d’inauguració a l’Ajuntament de Sarral que anava a càrrec del Secretari d’Infraestructures, Isidre Gavin.
L’acte tenia lloc a la sala Josep Puig Torné del consistori, on a més, també s’hi podia contemplar l’exposició “Alabastre d’Ara”, que consta de peces dels alabastrers actuals acompanyades per un recull fotogràfic dels actes que han conformat #100alabastre i d’imatges dels artesans als seus tallers. Aquesta mostra, és la que serveix per tancar oficialment l’Any Alabastre Sarral, la celebració del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral i ha aplegat molts visitants al llarg del matí.
Tot seguit, els assistents van sortir al carrer per celebrar la presentació dels dos nous capgrossos d’alabastre fets pels alumnes de Cicle Superior de l’Escola Salvador Ninot i que, acompanyats pel grup de grallers dirigit per Núria Pérez, de la Coral Infantil Al Ritme de Sarral, dirigien la cercavila juntament amb les autoritats fins al Passeig del VIIIè Centenari. Allà, es celebrava un dels actes amb més tradició de la fira: l’esmorzar del firaire, que consisteix en un entrepà amb llonganissa a la brasa i vi local. En total, es van servir més de 200 kg de llonganissa.
Al Passeig també estava ubicat l’estand de l’Ajuntament, on es van poder adquirir els tiquets per la degustació de vins locals, que aquest any, de nou, es trobaven a la Plaça de l’Església.
Amb els tiquets, els visitants van rebre una copa amb el logotip de la Fira i sis tasts de vi de la mà de les especialitats de Cooperativa Vinícola de Sarral (Portell), Vins i Caves Rosa Maria Torres (Susel) i Cellers Bellod (Mas del Nen).
La degustació vinícola ha estat, un any més, un dels punts forts de la Fira, amb una Plaça de l’Església plena de gom a gom a partir de les 12 del migdia, i on s’han esgotat totes les ampolles de vi disponibles pel tast al voltant de les dues del migdia.
Per tant, les primeres dades apunten a que de nou s’han superat les xifres de tastos servits l’any passat. Tal com es destacava des del consistori, aquesta és ja una activitat totalment consolidada per la Fira i que ha esdevingut clau tant per l’atracció de visitants que suposa com per l’aparador i promoció que proporciona als productors vinícoles locals.
Estudis de Ràdio Montblanc
Carrer Poblet i Teixidó, 10
43400 Montblanc
Tel. 977 86 23 23
Galeta | Durada | Descripció |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |