Ferran Lozano

La geganta Nerola de Vimbodí es converteix en la pubilla 2015 de la Conca

L'any 2016 el títol passarà a la geganta de Rocafort de Queralt

La geganta Nerola de Vimbodí i Poblet s’ha convertit en la pubilla 2015 de la Conca aquest diumenge, en el marc de la 10a Trobada Comarcal de Gegants de la Conca, que ha escollit la geganta de Rocafort de Queralt com a pubilla i amfitriona del 2016. L’acte ha estat presidit pels Gegants de l’Agrupació de colles de geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura. L’Associació de grallers i geganters “La Palanca” ha agafat el relleu de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí, que el passat estiu va organitzar la 9a Trobada Comarcal de Gegants i on la seva geganta prehistòrica l’Spluc, va ser anomenada Pubilla de la Conca 2014. En els seus orígens l’any 1997, els Amics dels Gegants de Montblanc van ser els impulsors, juntament amb altres colles participants.

Des de l’any 2007 la festa no ha deixat de celebrar-se ininterrumpudament. La festa ha començat amb la plantada dels gegants neolítics de l’Espluga de Francolí, els Veguers i gegantó dels Amics dels Gegants de Montblanc, els gegants del Barri de Montserrat de Montblanc, els gegants de Santa Coloma de Queralt, els gegants de Senan, els gegants de Rocafort de Queralt, els Gegants de Montblanc, els gegants de Solivella, la colla de l’aligot i el drac petit de Montblanc, els grallers Lus Xupellis de Solivella, els gegants i gegantona de Vimbodí i Poblet, els gegants de Cervera i els Gegants de l’Agrupació.

A les 12 del migdia ha començat la cercavila a la Plaça de les Orenetes i ha avançat fins la Plaça Major de Vimbodí, on la colla “La Palanca” ha presentat la seva nova camisa oficial del grup. Degut a la fusió de la colla grallera i gegantera fa dos estius, no ha estat fins enguany on ha quedat visible aquesta fusió. Tot seguit a la plaça hi ha hagut els actes de traspàs de la Pubilla 2015, on la Geganta de Vimbodí, la Nerola, ha pres el relleu de l’Spluc de l’Espluga de Francolí. Tot seguit la cercavila ha continuat fins al punt de partida on hi ha hagut els balls finals, destacant el ball de l’Aniversari dels Gegants de Catalunya.

A continuació s’ha fet l’entrega de records i l’agraïment als antics grallers que han estat a la colla durant aquests 15 anys de vida del grup amb un diploma especial per l’ocasió. S’ha acabat la festa amb la ballada conjunta de tots els gegants participants.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp