Josep Ardila

La Generalitat augmenta la inversió en transport públic a la Conca de Barberà

Ahir es va presentar un nou pla de mobilitat, que millora rutes i freqüències amb Tarragona, Reus i Lleida

La Generalitat augmenta la despesa en transport públic a la Conca de Barberà, amb noves rutes i freqüències de servei i amb una inversió de 75.000 euros més a l’any, que se sumen als 400.000 euros que ja invertia la Generalitat al conjunt de la comarca.

El secretari general d’Infraestructures, Ricard Font, va presentar ahir el pla de mobilitat de la comarca al consell d’alcaldes. El document preveu diverses millores. Una de les més destacades es veurà reflectida a la ruta d’autobús entre Tarragona i Lleida, que ara ja és competència de la Generalitat i on s’han introduït diverses millores. Entre elles, la integració tarifària.

Ara, els usuaris que agafin aquesta ruta a Montblanc, l’Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet es podran beneficiar de la integració tarifària del Camp de Tarragona i, per tant, tindran una reducció en la compra del bitllet. A més, l’autobús realitzarà més parades en aquests tres municipis.

El pla de millores també preveu incrementar la línia entre Igualada i Tarragona passant per Santa Coloma de Queralt, i passa de tenir un servei diari a tenir dues expedicions al matí i dues de tornada a la tarda de dilluns a divendres.

Entre les novetats, destaca una nova ruta entre Montblanc i Reus que passarà per la C-14 i que tindrà dues expedicions d’anada i dues de tornada de dilluns a divendres feiners. També és novetat la ruta entre Barberà de la Conca i Montblanc, que tindrà dues sortides d’anar al matí i de tornada al migdia els dimarts i els divendres.

D’altra banda, el servei de transport a demanda també presenta alguna novetat. Els municipis de Llorac, Pontils, Vallespinosa, Seguer i Santa Coloma tindran a l’estiu un servei de transport a demanda fins a Santa Coloma. I la ruta que surt de Belltall fins a Montblanc i passa per Solivella, Blancafort i La Guàrdia també incrementa freqüències.

Per implantar totes aquestes mesures, la Generalitat ha augmentat en 10.000 euros el conveni econòmic amb el Consell Comarcal, que ara és de 66.000 euros.

Els serveis ferroviaris, per més endavant
El pla de mobilitat també preveu millores al servei ferroviari i a les línies R13 i R14 que passen per la Conca de Barberà. Aquestes mesures, però, formen part d’un pla de reconfiguració del servei a tot Catalunya i que a la comarca podrien arribar l’any 2018.

El que si que es vol posar en marxa l’any vinent és la integració tarifària els trens. Abans, però, caldrà instal·lar la maquinària necessària a les estacions per poder validar els bitllets.

El secretari general d’Infraestructures, Ricard Font, ha destacat que «a l’octubre vam escoltar les propostes, ara ja tenim el pla de mobilitat enllestit i al llarg d’aquest 2015 s’aplicaran les mesures, ja tenen pressupost i s’implantaran el més aviat possible». Font va afegir que «estem fent una inversió d’un gairebé 20% més en transport públic a la Conca, i això l’usuari estic segur que ho notarà».

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp