Cedida

La Generalitat i la Conca defensen el projecte del Segarra-Garrigues davant les crítiques d’Aragó

El govern d'Aragó i la Plataforma en Defensa de l'Ebre han criticat el projecte i hi veuen un transvasament encobert

El 2 de març, alcaldes, consells comarcals, diputacions i Generalitat signaven a Cervera l’acord per la distribució d’aigua de boca del canal Segarra-Garrigues a 31 municipis, d’entre els quals 8 pobles de la Conca de Barberà, part dels quals situats fora de la conca de l’Ebre, un fet insòlit fins al moment. L’objectiu era acabar amb el problema històric d’abastament d’aigua a aquests municipis. Dues setmanes després, el Govern d’Aragó ha reaccionat en contra del projecte. Assegura que és un transvassament encobert d’aigua de les conques internes de l’Ebre, i que els afecta directament. Així ho va afirmar el conseller de Sostenibilitat del Govern d’Aragó, Joaquín Olona.

El Govern aragonès creu que la intenció d’aquest acord és la futura distribució d’aigua de la conca del Segre i l’Ebre a l’àrea metropolitana de Barcelona. És el mateix que creu la plataforma en defensa de l’Ebre, que aquest dimecres aprofitava el Dia Mundial de l’Aigua per mostrar també el seu rebuig al projecte. Ho destacava la portaveu de la PDE, Matilde Font. Des de la Generalitat, d’altra banda, es nega que el projecte sigui un intent de transvasament cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. Segons el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, es tracta d’ajudar a petits municipis de l’interior amb greus problemes hídrics.

I des dels municipis afectats, ja ha reaccionat el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Francesc Benet veu demagògica la reacció del Govern d’Aragó i la Plataforma en defensa de l’Ebre, davant un intent de solucionar un problema històric d’uns petits pobles que no tenen suficients recursos d’aigua.

Les comarques afectades, Conca de Barberà, Segarra, Anoia i Urgell, ha convocat per dilluns una roda de premsa per mostrar el seu posicionament conjunt davant aquests fets.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp