Govern de la Generalitat

La Generalitat posa en marxa les actuacions urgents per fer front als danys ocasionats pels aiguats

Els ajuts impliquen diversos departaments del Govern català

El Govern de la Generalitat ha posat en marxa de manera immediata les actuacions urgents que són imprescindibles per fer front als danys ocasionats, i determina la urgència de noves actuacions de reposició de les infraestructurals locals malmeses.
Les mesures adoptades pel Consell Executiu impliquen els departaments de la Presidència, de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, d’Interior, de Cultura, de Territori i Sostenibilitat, d’Empresa i Coneixement i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Per una banda, impulsarà les mesures necessàries per atendre el finançament de les despeses derivades de les actuacions d’emergència realitzades pels ens locals. També, millorar de la xarxa de protecció civil i bombers en aquestes comarques, en el marc del Pla estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció, d’Incendis i Salvaments per al període 2017-2022.

Un cop feta l’avaluació dels danys ocasionats, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació podrà impulsar altres línies d’ajuts amb l’objecte de recuperar la capacitat productiva. A més, s’encarregarà al Departament de Cultura l’avaluació de les actuacions d’emergència sobre el patrimoni cultural que hagin quedat malmeses pel temporal per tal d’avançar en la seva reparació o restitució.

Per acabar, s’ampliarà la línia de préstecs destinada a la restitució del potencial productiu. L’ampliació permetrà que a aquesta línia de crèdits també s’hi puguin acollir les empreses, autònoms, explotacions agrícoles, ramaderes, forestals i comunitats de regants afectades pel temporal.

Teresa Cunillera, s’ha reunit, aquest dimarts, amb una trentena d’alcaldes dels municipis afectats. Concretament, s’han trobat al Consell Comarcal de la Conca alcaldes de set comarques, entre elles la Conca, l’Alt i el Baix Camp, les Garrigues i el Tarragonès.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp