Cedida

La gira del vi novell fa parada a Montblanc

Una 'wine truck' s'instal·larà aquest diumenge a la plaça 1 d'Octubre de Montblanc

La gira que els vins novells catalans faran per diferents poblacions del país per donar a conèixer els novells de l’anyada 2021 arribarà aquest diumenge a Montblanc per celebrar el seu acte central. I és que a Montblanc, a més de la wine truck del novell, hi seran presents els 12 cellers catalans que n’elaboren, en reconeixement al pes que té el vi novell a la Conca de Barberà, la zona de Catalunya on aquesta tradició s’ha conservat més viva.

La wine truck estarà instal·lada a la Plaça 1 d’Octubre entre les 11 del matí i les 7 de la tarda i s’hi podran tastar els vins novells dels 12 cellers catalans que formen part de l’agrupació per impulsar aquest producte. Cada copa tindrà un preu de 3 €. Els vins es podran acompanyar dels formatges de la formatgeria Sant Gil d’Albió, que també hi serà present.

Forta tradició a les comarques tarragonines
Les comarques de Tarragona són la zona de Catalunya on s’ha mantingut més viva la tradició de fer vi novell. Dels 12 cellers que n’elaboren, 7 són de la zona de Tarragona i 4 de la comarca de la Conca de Barberà. A la Conca de Barberà també s’hi troba el celler més antic en elaborar vi novell a Catalunya, la Vinícola de Sarral.

Per celebrar la sortida de la nova anyada i donar-la a conèixer a tothom, el vi novell està fent una gira amb una wine truck que fa parada a diferents poblacions catalanes, entre les quals Manresa, Palafrugell, Montblanc, Torelló i Barcelona.

Aquest any hi ha 12 cellers a Catalunya que elaboren vi novell: 1 a l’Alt Empordà, 3 a l’Alt Penedès, 4 a la Conca de Barberà, 2 al Priorat, 1 a la Terra Alta i 1 al Segrià. Es tracta d’una tradició extesa per tot el país, però que destaca especialment a la zona de Tarragona i més concretament a la Conca de Barberà, on hi ha 4 cellers que s’hi dediquen. Tots ells tenen el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) a l’hora d’impulsar accions per promoure i donar a conèixer el vi novell entre la població.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp