Cedida

La Gran Pegatina i Aspencat actuaran a les Festes de la Serra

Ja hi ha prop de 70 actes tancats a sis mesos de la celebració de les festes extraordinàries

El programa d’actes de les Festes de la Serra comença a prendre forma, i a sis mesos de la celebració, ja estan confirmats bona parts dels espectacles. De fet, s’està treballant en una setantena d’actes pensats per a tots els públics i en tots els àmbits que abasta la festa: culturals, religiosos, folklòrics, musicals i esportius.

La Gran Pegatina i Aspencat seran dos dels plats forts musicals de les Festes de la Serra. La nit del 9 de setembre els valencians Aspencat portaran a Montblanc els seus èxits, mentre que el dia 10 La Pegatina portarà el seu nou espectacle de gran format que aquest estiu recorrerà tot el país i també diversos països de tot el món.

En matèria d’espectacles també destaca el concert de l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC el dia 4 de setembre al cinema del Casal Montblanquí, o el concert de l’Orquestra Selvatana el dia 7 de setembre a la tarda, al ball de gala, que tindrà lloc al pavelló del Casal Montblanquí, que presentarà diverses novetats després de les obres que s’hi realitzaran. En matèria musical també destaca el concert de Quico el Celio, el noi i el mut de Ferreries, que actuaran per tancar les festes el diumenge 11 de setembre al vespre amb un espectacle creat per l’ocasió i nodrit d’elements genuïnament montblanquins.

D’entre els actes confirmats, també destaca l’espectacle inaugural de les Festes de la Serra, que tindrà lloc el 2 de setembre a la plaça de Santa Maria i anirà a càrrec de la companyia montblanquina de teatre ‘El trio’. A les Festes del 2006 van tenir un gran èxit amb l’espectacle ‘Coques i vi blanc’ i enguany seran els encarregats de donar el tret de sortida a les Festes.

En matèria esportiva, enguany el Club Atlètic Montblanc ha preparat un acte ben original, el Correpinacles, que consistirà en realitzar una crono que s’iniciarà a la plaça major i que haurà de pujar a les terrasses del campanar de Santa Maria i tornar a baixar.

«Hem fet un nodrit programa d’actes i espectacles, sempre amb seny i dins el pressupost que està marcat», ha explicat el regidor de Festes i vicepresident de la comissió, Oriol Pallissó. Toni Cartanyà, president de la Festes, també ha destacat que «fa mesos que treballem en el programa d’actes i ja comença a agafar forma, tenim molts actes confirmats i la participació de moltes entitats i associacions».

Novetats a l’ofici solemne del dia 8 de setembre

Una de les principals novetats de les Festes de la Serra 2016 en matèria religiosa és la modificació de l’horari de l’ofici solemne del dia 8 de setembre, que enguany tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda a la placeta de la Serra, i no al matí. Tot i així, al matí, hi haurà un Tedèum a l’església Santa Maria i després l’actuació del seguici. Després de l’ofici, començarà la processó que recorrerà els carrers i places de la vila. «Creiem que això facilitarà la participació de la gent perquè d’allà mateix sortirà després la processó», ha explicat el responsable de la comissió religiosa, Àngel Torija.

L’endemà, el dia 9 de setembre, l’ofici es celebrarà a les 11 del matí a l’església de Santa Maria i a la tarda, a les 8 del vespre, tindrà lloc la processó de tornada, per tal que la imatge de la Mare de Déu de la Serra arribi de nit. La nit del 8 al 9 de setembre, a més, hi haurà la vetlla de la Mare de Déu durant tota la nit a Santa Maria.

Dels actes religiosos també destaca la missa que tindrà lloc el dia 11 d’agost, el dia de Santa Clara, dia en que es commemoren els 200 anys del retorn de la Mare de Déu al Santuari. Tindrà lloc a les 8 de la tarda a la Serra, amb la participació de les entitats, i servirà per donar el tret de sortida a les festes.

El 28 d’agost, que és quan començarà la novena, es farà una processó amb la imatge de la Mare de Déu petita com a protagonista, des de Santa Maria fins a la Serra, a dos quarts de set de la tarda. També es portarà el reliquiari de Sant Maties, d’aquesta manera també serà ja a la Serra per la processó de baixada del 8 de setembre. «Quan a l’inici es va parlar de quina imatge s’havia de treure, va ressorgir la idea de treure la Mare de Déu petita i d’aquesta manera potenciar-la», ha explicat Torija, que ha afegit que «el recorregut que farà serà diferent al de les dues processons del dia 8 i 9 de setembre».

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp