Ràdio Montblanc

La instal·lació d’antenes de telefonia centra el debat al ple municipal

El govern defensa la seva instal·lació i l'oposició demana més informació als veïns

La instal·lació d’antenes de telefonia mòbil va arribar ahir al ple municipal. Fa unes setmanes que un grup de veïns s’han agrupat per denunciar la manca d’informació i demanar reubicar les antenes més lluny del casc urbà.

Ahir els grups de l’oposició va preguntar al consistori sobre aquest tema, i l’equip de govern va defensar la gestió feta. “Ens comprometem a tancar l’antena si supera l’1,5 d’emissions, i reduirem l’impacte visual instal·lant arbres al seu voltant”, explicava l’alcalde, Josep Andreu.

El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, assegurava que “no és un tema nou, l’any 2009 ja vam fer una jornades de participació per aquest tema, i no hi havia ningú a les reunions”, i afegia que “ara, veient que hi havia preocupació, vam decidir aturar-la de moment i explicar-ho bé a la població, perquè s’està fent demagògia amb aquesta tema. la ciutadania ha de saber que les emissions són molt baixes i que tenim interès per controlar-ho tot”. L’alcalde també afegia que no s’ha fet res d’amagat i assegurava que “parlarem amb els veïns tot el que faci falta”.

Des de l’oposició, el grup de CiU destacava que “som conscients que s’ha de millorar la cobertura, però no ens agradat gens com s’ha informat als veïns, no s’ha fet prèviament a la instal·lació de l’antena”. Des de la CUP asseguraven que “governar també és afrontar-se als conflictes i aquest ho és, i per tant crec que cal anticipar-se als conflictes i per tant, quan s’aprova la llicència a l’agost, hauria estat convenient fer una reunió informativa amb els veïns”.

Des de la FiC, Toni Gutiérrez va agrair l’explicació feta per l’equip de govern i va demanar als veïns ser més curosos amb la recollida de signatures.

Els veïns contraris a la instal·lació de l’antena faran una reunió informativa aquest dijous al centre parroquial a les vuit del vespre. L’Ajuntament, per la seva banda, n’ha organitzat una altra, també sobre aquesta temàtica, demà a les vuit del vespre a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp