Oficina de Turisme Montblanc

La marca Montblanc Medieval es consolida a les xarxes socials

El compte d'Instagram se situa el setè en nombre seguidors a tot Catalunya

Per primera vegada l’Oficina de Turisme de Montblanc ha elaborat un informe on fa balanç de la situació de la marca Montblanc Medieval a les xarxes socials, en les quals hi té una comunitat de més de 17.000 seguidors.

Durant l’any 2015 es van incrementar en més de 5.000 seguidors els comptes de Montblanc Medieval a Facebook i a Instagram, de forma que s’han convertit en un important canal de comunicació de la destinació, on els usuaris es converteixen en prescriptors.

Entre les dades de l’informe destaca la posició de privilegi que el compte d’Instagram ocupa entre les destinacions turístiques catalanes. Setè en nombre de seguidors per davant hi ha destinacions gestionades per grans administracions com Catalunya, Barcelona, Costa Brava i la Diputació de Barcelona.

Si només es comptabilitzen municipis, Montblanc ocupa la quarta posició només per darrera de Barcelona, l’Ametlla de Mar i Tarragona. En el rànquing ocupa la quarta posició també en la mitjana diària de “m’agrada” i és tercer en funció del percentatge de “m’agrada” en relació al nombre total de seguidors.

El compte de Facebook
La pàgina de Facebook de Montblanc Medieval va acabar l’any amb 7.882 seguidors, això són més de 5.000 seguidors que un any abans. S’inicià l’any amb
2.046 seguidors i cal destacar el fet que la majoria són dones (un 66%).

L’increment es deu principalment a haver fet campanyes de promoció selectives coincidint amb els grans esdeveniments que se celebren a Montblanc. A més, segons Likelyzer, un analitzador de pàgines a Facebook, la de Montblanc Medieval té una puntuació de 82 sobre 100 i ocupa la tretzena posició entre les pàgines de l’estat espanyol de la categoria turisme i visites guiades.

El compte a Instagram
A Instragram, Montblanc Medieval té 7.000 seguidors, 2.000 més que l’any anterior. Al llarg del 2015 es van compartir 455 imatges, que mostren els atractius de Montblanc i el seu entorn. A més, destaca la bona retroacció per part dels seguidors, amb 300.000 m’agrada acumulats i 8.000 comentaris.

A més, amb l’etiqueta #montblancmedieval ja s’han comptabilitzat un total de 15.000 imatges, que després s’utilitzen per dia bon dia a la pàgina de Facebook cada matí.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp