Ràdio Montblanc

La nevada perd intensitat a Montblanc i es comença a normalitzar la situació

L'escola Les Muralles ha estat mig buida i molts camioners han fet nit a la vila

Montblanc s’ha despertat nevat aquest matí. La neu ha començat a agafar a la matinada, cap a les 4, i no ha parat de nevar fins a les 12 del migdia, quan la neu s’ha convertit en pluja. A la vila, el gruix de la nevada ha estat de 6 centímetres, mentre que a nuclis més elevats com Rojals, la nevada ha acumulat gruixos de fins a 10 centímetres.

Protecció Civil i la brigada municipal han treballat de manera intensa durant la nit i també aquest matí, traient neu dels carrers amb el vehicle que està equipat amb una pala. Xavi Figueras, de Protecció Civil, ha explicat que “la neu ha començat a agafar al voltant de les quatre de la matinada, i nosaltres no hem parat de treure neu des del matí”.

A l’escola la situació també ha estat diferent a la d’un dia normal. A l’escola Les Muralles de Montblanc, de 500 alumnes només hi han anat un centenar. “Han vingut una vintena de professors i els alumnes han aprofitat per jugar i fer activitats a classes”, ha explicat la seva directora, Mari Vallès.

La situació de neu ha fet també que l’Ajuntament de Montblanc hagi decidit oferir a la gent més gran portar-los a casa pa, queviures o butà per evitar que surtin de casa. Ho ha explicat el regidor Oriol Pallissó, que assegura que “d’aquesta manera evitem que els més grans hagin de sortir el carrer, tenint en compte el fred i com estan els carrers a causa de la nevada”. Pallissó també ha destacat la bona coordinació de Protecció Civil, la Brigada i els cossos d’emergència, que han treballat conjuntament en tot moment.

Un altre de les imatges del dia l’han protagonitzar als camioners, que des d’ahir a les 4 de la tarda són a Montblanc. A un dels aparcaments, situats a l’entrada del poble, hi ha una desena de camions, que han passat la nit a la vila, i encara no saben quan podran continuar la ruta. Un d’ells, el Ramon López, assegura que “ahir a les 5 de la tarda encara no hi ha prou neu i hauríem pogut continuar el trajecte sense problemes, ha estat exagerada aquesta mesura”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp