Joan López/laConcaDiari.cat

La Nit del Comerç del Camp de Tarragona premia Aviram Moix i Polleria Antònia

La tercera edició de l'entrega de premis se celebrava aquest dissabte a Montblanc

L’antiga església i claustre de Sant Francesc de Montblanc acollien, aquest dissabte 28 d’octubre a la nit, la tercera edició de la Nit del Comerç del Camp de Tarragona organitzada per la Confederació d’Empresaris de Comerç i Serveis de les Comarques Tarragonines, CECOSECT, que aglutina les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i el Tarragonès.

La cita comptava amb la participació d’associacions comercials de diversos municipis com Mont-roig del Camp, Cambrils, la Selva del Camp, Reus, Tarragona, l’Hospitalet de l’Infant, Torredembarra, l’Espluga de Francolí i Montblanc. Cada entitat va premiar comerços o professionals del sector del seu àmbit d’actuació mentre que la CECOSECT lliurarava els Premis Rafael Tatay a les persones o entitats que treballen en favor del comerç del territori.

En aquesta edició de la Nit del Comerç, que s’obria amb la intervenció de la regidora d’Hisenda i Comerç de l’Ajuntament de Montblanc, Sílvia Lafebre; del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet; del president de la CECOSECT, Ferran Milà i de la presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, Montse Guinovart, es van lliurar una quinzena de reconeixements.

Pel que fa a la Conca de Barberà, la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc va premiar a Aviram Moix, establiment reconegut per haver aconseguit transformar un negoci tradicional de venda de pollastre en un establiment innovador, amb l’elaboració de desenes de productes processats, l’aplicació de l’horari europeu i un elevat grau de vinculació al municipi.

La Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga de Francolí, per la seva banda, distingia a Polleria Antònia per la seva trajectòria de 50 anys en aquest comerç familiar conegut arreu pels seus pollastres a l’ast. Un establiment que només ha tancat dos diumenges al llarg de la seva història, coincidint amb la mort de la senyora Antònia Vendrell i amb el 60è aniversari d’un dels propietaris.

La CECOSECT, en homenatge a Rafael Tatay, persona clau en el moviment associatiu comercial del territori, lliurava els premis que porten el seu nom. Familiars del senyor Tatay van ser els encarregats de lliurar-los junt amb les autoritats a la Unió de Botiguers de Cambrils coincidint amb el seu 40è aniversari que celebrarà l’any vinent; a la Unió de Comerciants i Empresaris de la Selva del Camp, la més jove de la zona, fundada l’any 2014; a l’Ajuntament de Tarragona pel repunt d’activitat a la zona del Mercat Central des de la seva reobertura i al Port de Tarragona, per la seva consolidació com a punt d’escala de creuers. La CECOSECT també va lliurar un premi a Emiliano Maroto, secretari de l’Agrupació de Botiguers i Comerciants de Catalunya. L’acte acabava amb la intervenció de Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat i de l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu i amb un sopar a la sala de les Corts del claustre de Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp