Fotografia Ramper

La Plebania es reforma per convertir-se en la casa de la Parròquia

La casa, on hi viu el plebà, serà també un espai multifuncional que allirà diverses activitats de la comunitat

La Plebania de Montblanc va estrenar, aquest diumenge, la seva remodelació, coincidint amb el tancament de l’any de la Misericòrdia que va declarar el Papa Francesc el passat any 2015. Amb la presència de l’Arquebisbe de Tarragona, Mn. Jaume Pujol i el plebà de Montblanc, Mn. Simó Gras es beneïa el nou espai que en paraules del Plebà pretén ser “la casa de la Parròquia oberta a tots els montblanquins”.

Històricament la Plebania ha estat l’habitacle del Plebà, però des de fa dècades la major part de l’espai havia quedat en desús. Amb aquesta reforma, que van poder contemplar el nombrós públic assistent a la jornada de portes obertes de diumenge, ha servit per redefinir l’espai, condicionar-lo i modernitzar-lo.

La nova Plebania tindrà a partir d’aquesta setmana noves funcions, ja que allotjarà la catequesi, la formació d’adults, les activitats dels diferents grups parroquials i trobades, entre d’altres activitats. La reforma ha permès deixar una gran sala amb l’entrada annexa que pot acollir dotzenes de persones. A més, compta amb dues habitació (on antigament hi vivia el vicari), dos despatxos, un oratori i cinc sales multifuncionals, a més d’office.

Així doncs, Montblanc guanya un nou espai perfectament condicionat que pretén acollir les diferents realitats, grups i iniciatives presents a la parròquia de Santa Maria de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp