Joan López/laConcaDiari.cat

La presidenta del Parlament de Catalunya visita Aprodisca

Carme Forcadell també va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament de Montblanc

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha triat Montblanc com a destinació d’una de les seves primeres visites al sud de Catalunya, com a segona autoritat del país. Al seu pas per Montblanc, la presidenta ha visitat la seu d’Aprodisca, una associació creada l’any 1983 especialitzada en els serveis per a persones amb discapacitat.

Forcadell va conèixer a fons la seu central de Montblanc on hi ha el centre de treball d’empreses que es gestionen amb finalitat socials per afavorir la integració de persones amb discapacitat. La presidenta del Parlament, va visitar les instal·lacions del servei de teràpia ocupacional, del servei ocupacional d’inserció i també del centre especial de treball que compta amb secció de manipulats, indústria alimentària i arts gràfiques.

Al llarg de l’extensa visita, la presidenta va poder comprovar que els usuaris del centre havien havien treballat sobre la seva persona i sobre el seu càrrec al Parlament. En més d’una aula hi havia fotografies de la presidenta que havien servit per donar-la a conèixer entre els usuaris.

Durant la tarda, la presidenta va conèixer bona part dels més de 200 usuaris d’Aprodisca i també desenes dels seus treballadors, actualment uns 90. Forcadell explicava a laConcaDiari.cat que «ha estat una visita molt agradable, estic molt contenta d’haver vingut. No només perquè és un centre on es treballa molt bé i es vetlla per la inserció laboral de les persones que més ho necessiten, que és un treball molt lloable, sinó també perquè he pogut parlar directament amb els usuaris, ha estat molt emotiu».

Tot seguit, Carme Forcadell era rebuda a l’Ajuntament de Montblanc per l’alcalde, regidors, alcaldes pedanis i membres d’entitats i associacions. Ha estat una visita breu on la presidenta ha signat un llibre d’honor que ha estrenat. El batlle de Montblanc, Pep Andreu, havia donat instruccions per a que Forcadell estrenés un llibre d’honor «que ha de ser el de la república catalana», deia l’alcalde. «L’anterior llibre, es va començar a utilitzar l’any 2001 i és el llibre de la Catalunya autonòmica. És un honor que aquest nou llibre l’estreni la primera presidenta d’un Parlament que treballarà per assolir l’estat propi».

De fet, la presidenta explicava que es tractava del primer llibre d’honor d’un Ajuntament que signava des que es va estrenar en el càrrec. Forcadell s’ha referit a la importància de Montblanc a la història de Catalunya i ha recordat al Duc de Montblanc «el nostre Rei estimat, Martí l’Humà» i ha reiterat que «amb 72 diputats estem disposats a tirar endavant amb el procés d’independència i al que faci falta».

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp