EFMR

La primera edició del festival El vi fa sang tanca amb un balanç positiu a l’Espluga

Els organitzadors garanteixen que el festival tornarà al municipi l'any vinent

El primer Festival Internacional de Novel·la criminal en català de l’Espluga ha acabat aquest diumenge amb la Gala de Premis que ha comptat amb l’entrega de guardonats i la projecció del curtmetratge “La Mort del Cobrador”. Diversos escriptors d’àmbit local, nacional i internacional han estat reconeguts amb els guardons del festival. L’acte, que ha congregat un centenar de persones, s’ha celebrat aquest matí a la sala Folch i Torres del Casalet.

El retorn al 1899 per destapar el crim popular del recaptador d’impostos ha sorprès durant el darrer acte d’El Vi fa Sang. La figura del recaptador d’impostos ha aparegut en escena per explicar el tràgic succés mentre que, alhora, es projectava el curtmetratge enregistrat per l’emissora de l’Espluga. Tot i el retorn al passat, l’organització ja pensa en el 2016 després de valorar positivament la celebració del primer festival. Salvador Balcells, comissari del festival, i Josep M. Rovira, director del festival, han coincidit en agrair l’assistència de gent de fora de la Conca, però fan una crida a què la gent de la Conca s’hi impliqui.

Rovira ha remarcat que El Vi fa Sang no deixarà l’Espluga i es continuaran fent actes al llarg de l’any. L’organització es marca l’objectiu de consolidar l’Espluga com un punt de trobada d’escriptors, editors i aficionats del gènere criminal.

El festival, que des de dimarts ha celebrat activitats relacionades amb el gènere de novel·la criminal i el vi, ha tancat la primera edició amb la Gala d’El Vi fa Sang celebrada al teatre del Casalet. Durant l’acte, produït per l’Espluga FM Ràdio, s’ha fet l’entrega del primer Premi Nacional El Vi fa Sang que s’ha atorgat a Isabel-Clara Simó pel conjunt de la seva obra. També s’ha homenatjat l’escriptor italià, Andrea Camilleri, que ha estat el primer Premi Internacional El Vi fa Sang. D’altra banda, també s’han reconegut els cinc guanyadors del concurs de relats.

Durant la gala també s’han homenatjat els escriptors espluguins Salvador Balcells, Joan Rendé i Josep M. Vallès.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp