RM

La renovació de la Dracum Nocte, principal novetat de la Setmana Medieval de Montblanc

La 28a edició de la festa arrenca aquest divendres amb el pregó i el Sopar Medieval

La Setmana Medieval viurà, a partir d’aquest divendres, la 28a edició de la festa, que arriba amb algunes novetats. Una de les més destacades serà la renovació de l’espectacle de la Dracum Nocte, que es farà el divendres dia 24. Sota el títol ‘El retorn de les flames’ la Dracum arriba amb un nou guió, incorpora nous personatges i també hi participarà el Drac de Montblanc. A més, inclourà nova música i més diàleg.

També destaca l’aposta per l’acte de les Credencials, que enguany tindrà un caire més teatral i més rigor històric, escenificant el pacte feudal en l’època medieval. En aquesta edició també es completarà la renovació de l’espectacle de la Llegenda de Sant Jordi amb noves projeccions a la muralla.

El tret de sortida es farà aquest divendres a la tarda amb el pregó des de la Casa Desclergue, que enguany anirà a càrrec de l’escriptor i editor Quim Torra, director del Born Centre Cultural de Barcelona. En acabar, hi haurà les Rondes Trobadoresques i el Sopar Medieval a Sant Francesc.

D’aquesta edició de la Setmana Medieval també destaca la única nit de festa, que es farà el dia 24 a la plaça de Sant Francesc. L’associació ha apostat enguany per una sola nit però amb un cartell més potent. El grup venecià Talco posarà la música a les Nits Malignes, on també hi actuarà el grup espluguí Apalanke. El president de l’Associació Medieval, Joan López, ha destacat que “els altres anys teníem molts concerts però cap destacava sobre els altres, calia fer un pas més i portar un grup de pes, i això ens ha fet renunciar a altres nits per motius purament pressupotaris”.

Durant la presentació de la festa que s’ha fet aquest dilluns, López també ha destacat l’esforç que ha fet l’Ajuntament i altres administracions perquè la festa sigui una realitat. El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, ha destacat en nom de l’Ajuntament “la bona relació entre l’Ajuntament i l’Associació, volem que creixi i que sigui una referència al país i també a Europa”.

Un programa ple d’actes
Les recreacions de la vida medieval parlaren aquest any del joc, la festa i la diversió i com a acte de cloenda s’ha apostat per l’espectacle ‘Sant Jordi. L’endemà’, que explicarà que va passar amb Sant Jordi i la Princesa el dia després de la batalla amb el drac.

No hi faltaran els actes més tradicionals, com l’entrega de la rosa el dia de Sant Jordi, el mercat medieval els dos caps de setmana, els espectacles de petit format i el mercat de vins i caves, que repeteix ubicació a la plaça de Santa Maria. Tampoc hi faltarà el Concurs de Joglars o la Bevenda dels Portals, que es va estrenar l’any passat i que enguany es tornarà a fer.

En aquest enllaç trobareu el programa complert dels actes de la Setmana Medieval de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp