Ajuntament de Vimbodí i Poblet

La segona edició de Vitrum consolida Vimbodí com la capital del vidre artesà

La festa, que s'ha celebrat aquest cap de setmana, ha rebut una gran quanitat de públic

La segona edició de Vitrum, la festa del vidre artesà de Vimbodí i Poblet, ha estat tot un èxit, segons els organitzadors. L’Ajuntament del municipi s’ha mostrat molt satisfet pels bons resultats de la festa, que ha portat fins a Vimbodí centenars de persones durant tot el cap de setmana per gaudir de les més de 50 activitats programades.

Durant el passat dissabte i diumenge s’han pogut veure demostracions en directe de tècnic vidrieres, un mercat artesà, activitats per a petits i grans i un concert de txalaparta el dissabte a la nit, que es va esdevenir un dels actes més multitudinaris de la festa. També va tenir molt bona acceptació el segon concurs de beure a porró o a càntir o la trobada Abraça’t 2.0 al carrer més estret de l’Estat.

El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí (www.museudelvidre.cat) ha estat l’epicentre d’un certamen que s’ha desenvolupat al llarg de la plaça Major, on s’han ubicat les parades d’artesania en vidre (vitrofusió, vitrall, tifanny, joieria…); la plaça de les Orenetes, amb altres productes d’artesania variada i alimentació; al Museu i Forn del Vidre, amb demostracions del mestre vidrier Paco Ramos i visites guiades, i en altres múltiples espais de la vila.

L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, i la regidora de Turisme i del Museu i Forn del Vidre, Rosa Albes, han valorat molt satisfactòriament aquesta segona edició de la festa: «La gran afluència de visitants i l’èxit dels diferents actes programats ens encoratgen a continuar endavant amb una festa amb la qual posem en valor la nostra tradició vidriera, tot convertint-la en un actiu festiu i cultural a l’abast de tothom», han destacat. L’alcalde ha ressaltat especialment la gran col·laboració de totes les entitats del municipi, un suport que ha estat clau en l’èxit de la festa.

La bona acollida del certamen fa preveure la seva continuïtat de cara a l’any vinent, per continuar situant Vimbodí i Poblet com la capital catalana del vidre artesà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp