Ràdio Montblanc

La Setmana Medieval estrena campament de poble i recupera les Corts Catalanes de 1414

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, rebrà l'espasa d'honor de l'Associació Medieval

La periodista i escriptora Empar Moliner donarà, aquest divendres, el tret de sortida a la XXXI edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc. La festa arrencarà divendres amb dos caps de setmana plens d’actes per a tots els públics.

Aquest dilluns s’han presentat, en roda de premsa, algunes de les novetats de la festa d’enguany. Destaca al campament de poble, que s’estrena aquesta edició, i que vol ser un punt de trobada de tota aquella gent que participa de la festa vestida de poble. Se situarà al portal i a la muralla medieval de Sant Jordi, tot connectant amb l’espai de l’escola cavalleresca. «En aquesta zona, ja hi ha els oficis artesans, que també s’hi mantindran. Volem mostrar la vida quotidiana de la gent corrent durant l’Edat Mitjana i, alhora, incentivar la participació de gent vestida de poble i posar en valor el seu paper en la festa», explica Joan López, president de l’Associació Medieval.

També s’ha destacat la recuperació de les Corts Catalanes de 1414, que es representaran el proper diumenge 29 d’abril, i que servirà per cloure la festa d’enguany. Un acte on s’entregarà l’espasa d’honor de l’Associació Medieval a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. Una espasa que recollirà la seva companya, Txell Bonet, tenint en compte la situació de presó que viu Cuixart.

Durant la roda de premsa, els principals protagonistes de la festa han destacat que ja tenen moltes ganes de començar la festa, després d’uns mesos de molts assajos. “Hem treballat molt, però ens ho hem passat molt bé, cadascú de nosaltres donarà el millor de si mateix per la festa”, ha explicat Jordi Margalef, que interpreta el paper de Rei.

Dos caps de setmana de retorn al passat medieval

Montblanc tornarà a vestir-se a gala amb les desenes d’actes que s’han programat pels dos caps de setmana. Per aquesta setmana, destaca la Dracum Nocte divendres i la representació de la Llegenda de Sant Jordi de dissabte, que ja té bona part de les 1.500 entrades de la sessió de les nou venudes. “Esperem poder omplir la primera sessió en les properes hores, queden molt poques entrades, i confiem omplir també la sessió de les 11”, explica López. Aquesta segona sessió es podrà seguir en directe a través de TAC12.

També destaca, del primer cap de setmana, la multitud d’actes de petit format i espectacles infantils, així com el mercat medieval, la mostra d’oficis, el mercat de vins i caves i el projecte ‘Petons per Sant Jordi’. Aquesta proposta, del fotògraf Enric Lucena, servirà per fotografia a tots aquells que vulguin fent-se un petó i vestits de medieval. Es farà durant tot el dissabte a la capella de l’antiga església de Sant Francesc.

Aquest primer cap de setmana clourà diumenge amb les Credencials, la representació del pacte feudal durant l’època medieval. Dilluns, però, dia de Sant Jordi, destaca l’entrega de la rosa o la visita de Sant Jordi i la Princesa a les escoles de Montblanc.

El segon cap de setmana té com a plat fort el Sopar Medieval el divendres, el Torneig Medieval Nocturn el dissabte i la representació de les Corts Catalanes de 1414 el diumenge, per cloure l’edició d’enguany.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp