Josep Ardila

La Vila del Llibre convertirà Montblanc en la gran cita literària prèvia a Sant Jordi

De l'1 a 2 d'abril la vila acollirà un important mercat d'editorials independents, dels més grans de Catalunya, i més de setanta activitats

Montblanc acollirà el segon mercat d’editorials independents més gran de Catalunya coincidint amb la celebració de la Vila del Llibre 2017. La capital de la Conca de Barberà acollirà aquest esdeveniment el cap de setmana de l’1 i 2 d’abril, amb més d’una setantena d’activitats amb els llibres i la literatura com a protagonistes.

De fet, l’organització del festival vol convertir aquesta cita en l’avantsala de Sant Jordi, ja que s’hi presentaran bona part de les novetats literàries de l’any a 20 dies a la gran cita literària de Catalunya. Així, hi participaran més de 70 autors de primer nivell, prop de 45 editorials del país, a més d’altres activitats, per donar a conèixer tots els oficis relacionats amb la producció de llibres. Entre els autors destaquen Martí Gironell, Màrius Serra, Matthew Three, Victor Amela o Roser Capdevila, entre d’altres. A més, la montblanquina Carme Martí serà l’encarregada de donar el tret de sortida al festival el dissabte al matí.

Els visitants podran participar a les presentacions de llibres i també a les diverses taules rodones. També es podran comprar les novetats editorials i llibres de segona mà als ‘Encants del llibre’, una botiga que s’ha instal·lat per l’ocasió a la seu d’una antiga entitat bancària, al carrer Riber, amb 6.000 títols a preus populars i que feia anys que estava tancada. De fet, totes les activitats de la Vila del Llibre tindran lloc al centre històric de Montblanc, en espais com la casa Sanfeliu, la casa Castellví, el Consell Comarcal o la plaça de Sant Miquel. També es faran tallers d’enquadernació, un joc de jeroglífics amb els monuments, activitats infantils, recitals de poesia i fins i tot una jam d’escriptura on els assistents hauran d’improvisar contes sobre Montblanc.

Montblanc serà la tercera Vila del Llibre de Catalunya, després de Bellprat i Cervera. Aquesta cita, que organitza l’entitat privada laViladellibre.Cat, s’inspira en les booktwons angleses, on recuperen espais abandonats i degradats per donar-los vida a través dels llibres i la literatura.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp