Oficina de Turisme Montblanc

La vuitena edició de la Fira de Sant Martí arriba amb novetats

La més destacada és el nom de Safrània, que s'associa ara a l'esdeveniment

Montblanc ja es prepara per viure la vuitena edició de la Fira de Sant Martí de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà, la primera sota el nou nom de Safrània. La cita arriba carregada de novetats i actes a destacar. Tindrà lloc els dies 7 i 8 de novembre a Montblanc.

Turisme ha volgut relacionar el nom de la fira amb la resta d’esdeveniments, alhora que potenciar el producte del safrà, recuperat fa uns anys a la Conca i que s’ha convertit en un dels atractius de la fira, potenciant així els productes de proximitat i del territori.

L’antic convent de Sant Francesc de Montblanc, l’església i el claustre, acollirà novament el darrer esdeveniment dels que configuren la campanya de tardor que comença amb Terrània i continua amb Clickània.

A Safrània 2015 s’han programat una cinquantena d’activitats vinculades a la gastronomia, els vins i els caves. Quaranta-set productors i restaurants de la Conca de Barberà i de més enllà aprofitaran el gran aparador que suposa aquesta fira ja consolidada en el calendari del Camp de Tarragona.

Cada any el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà s’implica en l’organització d’activitats a la fira. Enguany destaca la presentació dels vins de la Conca de Barberà guardonats en la tercera edició dels Premis Vinari dels Vins Catalans. Hi ha programats dos actes per destacar els vins recentment premiats.

Des de la primera edició, Safrània és aparador dels productors i restauradors de la Conca de Barberà i també d’altres territoris més allunyats. Es donarà especial protagonisme al Delta de l’Ebre i dos dels seus productes estrella: l’arròs i l’ànec.

Prendran part dos productors que tindran un stand propi, aportaran producte a la cuina en directe i participaran en xerrades i maridatges (Lo Nostre Arròs d’Amposta i Granja Luisiana de Deltebre) i dos restaurants que cuinaran en directe (El Garxal de Deltebre i La Casa de Fusta del Poblenou del Delta).

El marc de Safrània tornarà a permetre fer presentacions de productes i xerrades pràctiques que resulten molt útils per al públic assistent aficionat a la cuina. L’any passat es va estrenar l’espai dedicat a sala de Tast. Ara es potencia la programació i sens dubte la intenció és que segueixi creixent en properes edicions: maridatges, tastos i tallers s’adeqüen perfectament a un espai preparat amb un aforament limitat per a que el públic pugui gaudir intensament de les explicacions sobre els productes exposats a Safrània.

La sessió inicial dels dos dies és un taller pensat per a infants de confecció de piruletes de xocolata. Després n’hi haurà de dedicats al formatge, els productes de l’ànec, el vi, el cava, els licors i el gin-tònic.

Una altra de les novetats estarà en el funcionament dels tiquets de degustació. Es renoven atenent els suggeriments de molts visitants de la fira. A un preu de 6€ es podran adquirir tiquets que donaran dret a cinc degustacions gastronòmiques, de vins i caves o licors, segons decideixi el visitant. Les degustacions no van condicionades, cadascú escollirà el que prefereixi.

Pel mateix motiu no s’inclou copa. Caldrà adquirir-la a banda al preu d’1€ a la taula d’informació, on també hi haurà tiquets per tenir ampolles d’aigua.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp