ACA

L’ACA destinarà 100.000 euros a millorar els desperfectes de la llevantada del novembre a la Conca

Va afectar a la llera del riu Gaià a municipis com Pontils i Santa Coloma de Queralt

L’Agència Catalana de l’Aigua destinarà 100.000 euros en diverses actuacions encaminades a adequar 33 quilòmetres de llera del riu Gaià i dels seus afluents, que van quedar malmeses arran de l’episodi de llevantada registrat a Catalunya a principis del mes de novembre, provocant la generació de cabals extraordinaris en les lleres de la seva conca.

Durant els propers 2 mesos, l’ACA treballarà en trams no urbans del riu en els termes municipals de Santa Coloma de Queralt i Pontils a la Conca de Barberà, i a Querol, El Pont d’Armentera, Aiguamúrcia, Vila-rodona i Montferri. Durant la setmana passada es van començar les actuacions a Pontils i actualment s’estan desenvolupant a Montferri.

Els treballs consistiran en la retirada, de manera selectiva, de la vegetació acumulada a la llera, la retirada d’arbres caiguts o susceptibles de precipitar-se i la reperfilació morfològica de la llera.

Les actuacions, que seran executades per l’empresa pública Forestal Catalana SA, garantiran el lliure flux de l’aigua i minimitzaran el risc d’afectacions en cas d’avingudes.

Precisament aquest dilluns, el Consell Comarcal va aprovar una moció per demanar aquesta ajuda, si bé era força superior. Els serveis tècnics ho havien valorat en 265.000 euros i afectava a molts més municipis: Conesa, les Piles, Llorac, Pira, Rocafort de Queralt, Sarral i Vallfogona de Riucorb, a més de Pontils i Santa Coloma de Queralt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp