Ràdio Montblanc

L’Acampada Jove 2018 serà un clam per la llibertat dels presos i exiliats polítics

El festival arrenca aquest dijous a Montblanc la seva 23a edició

Al recinte de l’Acampada Jove ultimen aquest dimecres els detalls per obrir portes demà a la seva 23a edició, la desena que se celebra a Montblanc.

Un any més, la música en directe i la reivindicació política compartiran escenari durant els tres dies del festival, organitzat per Jovent Republicà. Enguany, l’organització vol convertir l’Acampada en un clam a la llibertat dels presos i exiliats polítics. Això es farà visible amb diverses activitats, tallers, xerrades i també amb una exposició amb cartes que diversos presos i exiliats han enviat als acampats. També es farà visible de manera explícita a l’acte polítics central de dissabte a la tarda, on per primera vegada no hi haurà el màxim responsable d’ERC, que està tancat a la presó.

El director del festival, Pau Morales, ha explicat en una entrevista a Ràdio Montblanc que “l’edició d’enguany arribar en un moment extremadament difícil, amb presos i exiliats, i enguany el festival serà una festa, però també un espai de reivindicació i llibertat”. Morales afegeix que “com que els presos i exiliats no hi poden ser, els tindrem ben presents i visibles en tots els espais de l’Acampada”. Enguany, per exemple, a les lones de l’escenari gran del festival es recordaran els presos, i els diners recaptats amb els gots a les barres es destinaran a l’associació de familiars dels presos.

L’espai República, la gran novetat

El festival estrena enguany una nova carpa, l’espai República, situada just a l’entrada de l’Acampada. Un nou escenari on s’aposta per la música de cantautors emergents. L’estrenarà demà al migdia la cantant Suu, i divendres Marcel Lázara i Júlia Arrey.

La carpa tindrà també una zona de chill out, servei de bar i restaurant i també un espai poder carregar les batèries dels mòbils.

L’escenari gran obrirà demà amb la música de Txarango, La Raíz o Tremenda Jauría, entre d’altres grups.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp