RM

L’Acampada Jove celebrarà els seus 20 anys amb un gran acte d’homenatge

Aquest dimarts s'ha presentat el festival, que en un mes obrirà portes per vuitena vegada a Montblanc

En un mes obrirà portes l’Acampada Jove, que enguany celebra el seu vintè aniversari. Serà una edició especial per celebrar les dues dècades d’història del festival politico-musical organitzat per les JERC i que enguany serà la vuitena vegada que es celebra a Montblanc.

L’organització de l’Acampada ha estat aquest dimarts a Montblanc per presentar algunes de les novetats d’aquesta edició, que comptarà amb un acte de celebració dels 20 anys el dissabte dia 18 de juliol. “Volem fer una trobada que pretén ser un vincle històric per fer un homenatge a tota la gent que ha treballat a l’Acampada”, explica el seu director, Gerard Gómez. Si bé encara no s’han donat gaire detalls, l’objectiu és fer un dinar popular on hi participin grups i proveïdors que han passat per l’Acampada. “Volem fer un acte de reconeixement a les persones que han dirigit el festival des del primer any i aprofitar per fer un recorregut històric”, afegeix. També hi haurà actuacions musicals i es projectarà un vídeo.

El cartell de l’Acampada també és enguany especial, amb la participació de grups que hi han estat, pràcticament, des de la primera edició ara fa 20 anys. És el cas de Brams, que va actuar el primer any o Doctor Calypso, que és el grup que més vegades ha participat al festival. També destaca el concert de Feliu Ventura amb el Xerramequ d’homenatge a Ovidi Montllor. “És un cartell que vol servir per repassar l’evolució de l’Acampada al llarg d’aquests vint anys”, explica Gerard Gómez. Com a caps de cartell destaquen els concerts de La Pegatina, Boikot, La Raíz, Els Catarres o Lax’n’Busto.

El director de l’Acampada ha tornat a destacat la complicitat que hi ha entre l’organització i el poble de Montblanc, amb el seu teixit associatiu i comercial que participar de manera activa al festival. “És molt important per nosaltres tenir aquesta bona relació amb Montblanc i amb l’Ajuntament, és una gran satisfacció”, explica. L’alcalde, Josep Andreu, ha tornat a destacar la importància del festival per Montblanc i ha assegurat que “es renovarà el conveni que finalitza aquest any, i l’any vinent, que volem fer Festes de la Serra, també volem la implicació de l’Acampada”.

L’alcalde ha deixat clar que es treballarà des d’avui mateix per renovar el conveni, que acaba enguany, per garantir la continuïtat del festival a Montblanc durant els propers quatre anys.

A l’acte de presentació també hi ha participat Jordi Albalat, que deixa ara la regidoria de joventut, que passarà a mans d’Oriol Pallissó, que s’estrena en el càrrec. Albalat va fer el seu primer acte com a regidor a l’Acampada i Pallissó també s’ha estrenat aquest dimarts, precisament a la roda de premsa del festival. El nou regidor de joventut ha destacat l’aposta del consistori pel festival i ha remarcat que “esperem que celebrem els 20 d’anys d’història com es mereix l’Acampada Jove”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp