CCCB

L’Agència de Residus invertirà 3,8ME en millores al centre de residus de la Conca a l’Espluga

S’hi construirà una planta per al tractament de la fracció resta i es realitzaran millores a la planta de compostatge de la fracció orgànica

L’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat subvencionar la construcció d’una planta de tractament de la fracció resta dels residus i millores en la planta de compostatge de la fracció orgànica al Centre de tractament de residus de la Conca de Barberà, situat a l’Espluga de Francolí i titularitat del Consell Comarcal.

L’agència hi invertirà 3,8 milions d’euros, procedents del Fons de gestió del cànon de residus municipals. Aquest fons es nodreix dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus municipals, uns impostos ecològics que contribueixen al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible de les deixalles municipals.

Les principals actuacions inclouran els moviments de terres i l’obra civil necessària per adequar el vial d’accés a la nau, de nova construcció. L’edifici disposarà de recepció de residus en moll de descàrrega, una àrea de pretractament per a la selecció automatitzada de la matèria orgànica i d’altres materials valoritzables a través de maquinària electromecànica, a més d’una àrea d’expedició del rebuig i espais per a maniobres.

A banda de la nau, la planta comptarà amb unes sitges amb ventilació forçada per a la bioestabilització de la matèria orgànica seleccionada i la descomposició de la que es recull selectivament, com a procés previ al de la maduració. Aquest conjunt de sitges es dotaran de cobertes i instal·lacions complementàries, com les de reg o les de recollida de lixiviats.

Aquest projecte s’emmarca en la planificació de l’ARC corresponent al Pla Territorial Sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20).

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp