Jordina Moix

L’aiguat afecta al Pont Vell i l’entorn de la Raval de Santa Anna

Algunes cases han quedat plenes d'aigua i runa

El Pont Vell de Montblanc ha quedat afectat per la riuada d’aquest dimarts a Montblanc. El riu francolí es va desbordar ahir a la nit superant el pont i destruint-ne alguna part. Concretament, l’accés des del Raval de Santa Anna i també part de les baranes de pedra del pont.

Els serveis d’emergència i els serveis municipals de Montblanc han treballat des de primera hora del matí per començar a restablir la normalitat, sobretot entre els veïns afectats. Ja ahir a la nit protecció civil va rescatar cinc persones i s’han comptat una desena de cotxes malmesos.

En una de les cases a tocar del riu, la més afectada, els bombers han apuntalat la part baixa, on ahir l’aigua es va emportat un vehicle del seu interior. El president de Protecció Civil, Xavier Figueras, ha destacat que “aquest matí la prioritat és garantir la seguretat de la casa més afectada i estem ja començant a retirar els arbres del Pont Vell”.

Els veïns de les cases del voltant han començat a treure runa de l’interior. Les més properes al riu han quedat plenes de fang, arbres, canyes i aigua. Una de les cases més properes al riu ha quedat destruïda, així com l’antiga xemeneia de la bòbila. Encarna Torres, una de les veïnes, destaca que “la planta baixa ha quedat impracticable. Per sort no érem a casa, hi havia el meu germà, que va sortir per la part de dalt, tot i que el seu cotxe se’l va emportar l’aigua”.

L’Ajuntament començarà ara a valorar l’estat del Pont Vell. Des de la passada legislatura, l’Ajuntament hi està actuant per embellir tot l’entorn. Bona part de les obres que s’hi havien fet han quedat destruïdes per la riuada. L’alcalde assegura que la prioritat serà restaurant el Pont. L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat que “com sempre hem fet, restaurarem el Pont Vell, tot i que l’estructura ha quedat intacta”.

L’aigua també ha arribat a l’antic hospital de Santa Magdalena, on hi ha l’Arxiu Històric de la Conca de Barberà. Aquest matí retiraven aigua i fang de la part baixa. Per sort, l’aigua no ha afectat als documents que s’hi custodien.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp