RM

L’ajuntament completa la modificació de l’ordenança de terrasses a bars i restaurants

Ara s'ha actuat sobre els elements en alçada a l'interior i fora del centre històric

L’Ajuntament vol posar ordre als tendals i para-sols de les terrasses dels bars i restaurants de Montblanc. El passat dimecres, el plenari va aprovar la tercera modificació de l’ordenança que regula aquests aspectes.

En una primera fase es va canviar la manera de comptar l’espai de les terrasses. Abans es comptaven les taules i cadires, i ara es fa per metres quadrats. En una segona fase es va optar per delimitar les terrasses i marcar-les a terra, per controlar millor l’espai utilitzat per cada establiment.

La modificació aprovada la setmana passada contempla diversos aspectes. D’una banda, s’ha eliminat la fiança de 1.000 euros que els establiments havien de pagar per posar la terrassa, i de l’altra actua sobre els elements en alçada.

L’ajuntament vol posar ordre als tendals, pèrgoles i para-sols, que a la zona Peri, és a dir, al centre històric i a la vorera que toca a la muralla, hauran de ser d’una mateixa característica: amb un color cru i de lona, i no es podran utilitzar pèrgoles per tancar les terrasses a l’hivern, sinó que s’hauran d’utilitzar els para-sols que permetin tancar per tres costats la terrassa. Fora del centre històric si que es poden utilitzar aquestes pèrgoles, tot i que també amb les mateixes característiques de color i material. A més, la superfície dels parasols i dels tendalls s’ajustarà a l’ocupació; tots els components deixaran una alçada lliure de 2,50 metres i es permet el serrell a 2,20 metres; i els tendalls tindran la caiguda d’aigua cap a la calçada, mai cap a la façana.

L’Ajuntament s’ha marcat un any perquè els establiments que no compleixin l’ordenança es puguin adaptar. S’haurà de fer abans de l’1 de gener del 2016.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp