Ràdio Montblanc

L’Ajuntament de Montblanc aconsegueix un distintiu per la igualtat de gènere

L'objectiu és implementar la perspectiva de gènere en tots els àmbits del consistori

L’Ajuntament de Montblanc ha rebut un distintiu per la igualtat de gènere per part de l’associació Forgender Seal.

Es tracta del certificat SG City 50-50, en aquest cas de nivell avançat, que compromet al consistori a aplicar la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals, així com treballar per acabar amb la desigualtat i les violències de gènere i LGTBI. Aquest compromís inclou també redactar un pla d’igualtat de l’Ajuntament de Montblanc i incorporar els pressupostos aquesta perspectiva de gènere.

El distintiu ja el tenen una seixantena de municipis de tot Catalunya i les Illes Balears, i Montblanc és dels primers que l’obté al Camp de Tarragona. De fet, a les comarques del Camp de Tarragona només el tenen Montblanc i Llorenç del Penedès. D’aquí a dos anys es farà una revisió, per comprovar si s’han complert els objectius marcats per aquests dos anys. El repte és incorporar aquesta perspectiva de gènere en tots els nivells de l’administració i de manera transverssal a totes les regidories i àrees tècniques.

L’Ajuntament, per aconseguir el distintiu, ha hagut de fer un procés d’autodiagnosi, que ha permès posar sobre paper les mancances i els objectius a realitzar durant els propers anys.

El distintiu va acompanyat de la creació d’una comissió per fer-ne un seguiment, de la qual formen part les regidores Carme Pallàs, Judit Pere i Raquel Huguet, la tècnica del SIAD del Consell Comarcal i una representat de l’associació de dones Adomont de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp