Jordina Moix

L’Ajuntament de Montblanc adquireix un nou immoble pel nou arxiu

També aprova el projecte per la construcció d’un ramal pel subministrament d’aigua amb l'Aj de l'Espluga de Francolí

El motiu de la compra és per habilitar l’entrada al nou arxiu comarcal de la Conca de Barberà des d’aquest carrer, en lloc de la Parellada com estava previst inicialment. Amb aquesta entrada es disminueix el preu de la urbanització de l’accés i es facilita un emplaçament més cohesionat amb la trama urbana.

Per tant, amb la compra del terreny que es troba localitzat al Baluard de Santa Anna i l’immoble aprovat en el ple d’aquest dimecres, l’Ajuntament ha facilitat els terrenys adequats per tal que des de la Generalitat s’accepti aquest emplaçament i es procedeixi a la realització del nou arxiu comarcal de la Conca de Barberà valorat en més de 2 milions d’euros.

Des dels diferents grups s’ha tingut el dubte de si aquest nou arxiu comarcal serà portat per la Generalitat en temes de neteja i manteniment, amb el que l’alcalde ha aclarit que això ‘normalment ho porta l’ajuntament del poble on es troba l’arxiu’.

L’alcalde assegura que aquesta compra és necessària ja que ‘ Sta Magdalena s’ha quedat petit i es difícil millorar els accessos per persones amb cadira de rodes’. A banda, ‘també té un alt perill d’inundabilitat’.

Subministrament d’aigua a l’Espluga de Francolí
El ple ha aprovat per unanimitat un conveni entre els Ajuntaments de Montblanc i l’Espluga de Francolí per l’expropiació de béns i drets inclosos en el ‘Projecte per la construcció d’un ramal pel subministrament d’aigua, provinent del minitransvassament del riu Ebre, a l’Espluga de Francolí’. D’aquesta manera l’Espluga de Francolí podrà resoldre els problemes d’aigua que ha experimentat en diverses ocasions.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp