Ajuntament de Montblanc

L’Ajuntament de Montblanc aprova les ordenances fiscals per l’any 2020

Algunes taxes augmenten, com ara el preu de la brossa, que puja només un 3,37%

Per a l’any 2020, l’Ajuntament ha aprovat el manteniment del tipus de tots els impostos municipals (IBI, IAE, impost sobre vehicles, impost sobre construccions i les plusvàlues). Així, la taxa impositiva pels ciutadans i empreses serà la mateixa que per l’any 2019.
Al ple del passat 23 d’octubre, l’Ajuntament de Montblanc va aprovar les ordenances fiscals per l’any vinent. El resultat de la votació va ser 8 vots a favor (set de l’equip de govern d’Agrupament Catalanista i un del PSC) i 5 abstencions dels regidors de Junts per Montblanc.

En relació a les taxes i preus públics; l’Ajuntament ha actualitzat la majoria de tarifes amb l’IPC acumulat dels últims 4 anys, que és quan es va fer l’última revisió de les taxes. Aquests nous preus públics s’aplicaran a partir de l’1 de gener a excepció dels preus de la llar d’infants i de l’escola de música que s’incrementaran a partir del setembre de l’any vinent.

També destacar que hi ha dos preus públics que no s’han pujat: la piscina municipal i la zona blava. En el cas de la zona blava, es suprimeix també el sobrecost que existia si el tiquet es posava a través de l’app “El Parquing”.

Per últim, també hi ha modificacions en la taxa de recollida d’escombraries, doncs el cost de la gestió dels residus ha augmentat. En el cas d’un habitatge normal, la taxa d’escombraries s’augmentarà en 4,46 euros, que equival a un increment del 3,37%.

Francesc Viñas, regidor d’hisenda de l’Ajuntament, va dir al ple que “s’ha fet un esforç per no augmentar impostos aquest any, tot i que els costos per l’Ajuntament han anat augmentant els últims anys. Per aquest motiu s’ha decidit revisar les taxes i preus públics, augmentant proporcionalment al cost de la vida dels últims anys i que no s’havien actualitzat”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp