Josep Ardila

L’Ajuntament de Montblanc comença a arranjar l’entorn del Pont Vell

L'objectiu és millorar la llera del riu i fer més accessible el pont nou per connectar-lo amb la futura Oficina de Turisme

L’entorn del Pont Vell serà remodelat al llarg d’aquesta legislatura. És el gran projecte de l’equip de govern pels propers anys, que ja comença a caminar. L’actuació més immediata serà rebaixar la llera del riu per deixar al descobert un dels ulls del Pont Vell, que ara està pràcticament tapat. De fet, aquests treballs ja van començar l’any passat, amb la neteja de la part del pont que toca a l’antic hospital de Santa Magdalena, i ara toca netejar l’ull que toca a la carretera.

El projecte, però, és molt més ampli, i inclou també una remodelació del Pont Nou per fer-lo més accessible als ciutadans i connectar-lo amb al sindicat de vinyaters, on s’hi construirà la nova oficina de turisme. Aquesta és la part del projecte que encara s’ha de treballar. “Una de les opcions és reduir el trànsit de vehicles fent més petita la calçada, i l’altra és fer una passarel·la flotant perquè hi passin els vianants”, ha explicat l’alcalde, Josep Andreu.

El projecte inicial, de fet, preveia l’ampliació de l’Arxiu Històric Comarcal entre el Pont Vell i l’antic hospital. Un cop descartada aquesta opció, l’equip de govern treballa amb l’objectiu d’embellir tot aquest entorn, convertint-lo en un espai natural de primer ordre. “Per raons d’inundabilitat vam decidir no fer-lo allà, i d’aquesta manera també ha quedat lliure la façana de l’edifici”, explica l’alcalde.

L’alcalde, de fet, ha recordat que després de la gran intervenció urbanística a Sant Francesc de la passada legislatura, tocava millorar aquest entorn “que suposa una intervenció d’uns 8.500 metres, serà l’actuació en extensió més important”.

Tot plegat servirà per embellir un dels punts més emblemàtics de Montblanc, i recuperar també l’entorn natural del riu. De fet, la millora del Francolí al seu pas pel Pont Vell forma part també d’un projecte molt més ampli per recuperar tota la llera del riu al seu pas per Montblanc. “Volem fer un espai tou i amable amb arbrat, i que connecti aquesta zona de Montblanc amb el centre històric i amb la Sallida i la Font de la Ceba a través del Camí de Francolí”, ha explicat el regidor d’urbanisme i medi ambient, Joan Casellas.

L’Ajuntament no s’ha marcat cap termini, ja que vol que el projecte sigui participatiu entre tots els partits polítics i els ciutadans. Tota la remodelació d’aquesta zona també inclou l’entorn de l’antic hospital de Santa Magdalena, del qual ja se n’ha recuperat la façana lateral.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp