Ràdio Montblanc

L’Ajuntament de Montblanc ha plantat més arbres dels que ha talat els darrers quatre anys

El consistori ha plantat 79 arbres, mentre que n'ha talat 29 entre el 2012 i el 2015

L’Ajuntament de Montblanc ha fet balanç dels arbres que ha plantat a la via pública els darrers quatre anys, entre el 2012 i el 2015. Segons el consistori, s’han plantat un total de 79 arbres, bàsicament alzines, plataners i pollancres, mentre que el nombre tota dels que han estat talats és de 29.

Pel que fa a la tipologia d’arbres plantats durant el període 2012-2015, dominen les alzines, plataners i pollancres. En concret, es van plantar 22 alzines entre el carrer Mestre Cabré (aparcament del supermercat Mercadona), carrer Dionís Mestre i placetes de la Pau i Joan Martí Alanis. Un total de 9 plataners es van fixar als carrers Mare Vedruna i 3 al carrer Rojalons.

Al carrer Mare Vedruna també s’hi han plantat pollancres. Pel que fa a les moreres, 7 s’han plantat al carrer del batlle Dionís Mestre i una altra a la zona del pícnic de Santa Bàrbara. També s’han plantat 8 prunus entre els carrers de Pompeu Fabra i avinguda Dr. Foch, mentre que a l’entrada del cementiri s’han plantat 5 truanes i al Sòl de l’Horta 4 acàcies. Finalment, 9 arbres més de tipologia diversa han estat plantats al parterra de l’Estació, plaça Catalunya, muralla de Santa Tecla i a la rambla dels Gegants.

Pel que fa als arbres talats en el mateix període, han estat un total de 29. En concret, 13 moreres, 9 pins blancs, 4 pollancres, 1 mèlia, 1 truana i 1 plataner. Es tracta d’arbres que, per diferents causes, ja sigui per mort, mal estat de conservació, vandalisme o reposició, s’ha fet necessària la seva tala, segons ha explicat l’Ajuntament en un comunicat. Per aquest any 2016, el consistori ha previst una ampliació del parc d’arbres, ja que caldrà dotar d’arbrat espais com el carrer Senan, que s’espera poder urbanitzar aquest any.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp