J.Ardila

L’Ajuntament invertirà 26.000 euros en una intervenció arqueològica a la muralla

Es farà gràcies a l'arribada d'una subvenció de la Generalitat de 7.000 euros

El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dijous una modificació del pressupost per realitzar una intervenció arqueològica a la torre 24 del recinte emmurallat. Es tracta de la torre situada al carrer del Castell, a tocar del Foradot i davant de la seu de Càritas a Montblanc.

La inversió de les obres és de 26.842 euros, que es finançaran amb 7.000 euros rebuts de la Generalitat de Catalunya i 19.000 euros que es treuen de la inversió que s’havia previst realitzar per recuperar el desaparegut portal de Sant Francesc, inclòs als pressupostos d’aquest any.

La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (ahir amb 7 vots per la falta d’un regidor), els vots en contra de la FIC i la CUP i l’abstenció de CDC. L’alcalde, Josep Andreu, va argumentar que “crec que es bo que ens donin una subvenció per la muralla, sempre hem dit que invertirem en la muralla si ens arriben subvencions”.

La FIC va argumentar el vot en contra dient que “no creiem que sigui una prioritat fer aquesta intervenció, s’haurien pogut invertir en una altra cosa més necessària”, mentre que la CUP va assegurar que “preferim que es retiri un projecte per invertir en un portal desaparegut i que es destini a muralla ja existent i en mal estat”

Per la seva banda, CDC va assegurar que s’abstenia perquè també ho va fer amb els pressupostos, i van demanar “invertir en altres trams, com el de la muralla de Santa Anna”, apuntalada des de fa anys. En aquest sentit, l’alcalde va assegurar que “aquest tram de muralla pertany a la Generalitat i són ells els que hi han d’invertir”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp