Ràdio Montblanc

L’Ajuntament manté les contribucions especials als veïns per les obres del carrer Senan

El plenari va desestimar els recursos presentats pels veïns

L’Ajuntament de Montblanc va desestimar al plenari d’aquest dimecres els recursos presentats pels veïns del carrer Senan referents a l’aplicació de les contribucions especials per executar les obres de la via.

En tota, es van desestimar 42 recursos de reposició presentats pels veïns del carrer afectat, contraris a l’aplicació d’aquesta mesura aprovada el passat mes d’octubre. En un inici els veïns s’havien de fer càrrec d’una part més important de l’obra, però finalment es va acordar pagar-la al 50% entre els veïns i l’Ajuntament. L’alcalde, Josep Andreu, assegurava però, que “aquesta xifra pujarà fins al 85%, ja que l’Ajuntament assumirà també, per exemple, la part que toca a Aprodisca”.

Hi ha un grup de veïns, però, contraris a aquesta mesura, que fins i tot no descarten anar a un contenciós administratiu contra l’Ajuntament en aquest tema. La minimització de les contribucions per part dels veïns, d’una obra que té un cost de 371.000 euros, ha contribuït a la complicitat de la FIC, que ahir va votar a favor de desestimar els recursos presentats pels veïns. El PDeCAT, per la seva banda, s’hi va abstenir, mentre que la CUP hi va votar en contra al·legant que “ha faltat diàleg amb els veïns”.

En aquest sentit, l’alcalde, Josep Andreu, assegurava que “mai s’ha parlat tant amb els veïns d’un carrer com és aquest cas” i va anunciar que “nosaltres tirarem endavant amb l’obra, que creiem molt necessària per Montblanc”. Ara bé, no es farà fins que s’hagi resolt en contenciós amb els veïns. Això farà retardar en el temps les obres, i que possiblement comencin abans de les properes eleccions municipals. Sobre aquest fet, l’alcalde assegurava que “no ho farem per motius electorals, tenim una bona cartera de projectes executats”.

Carrer Senan a banda, el ple també va servir per aprovar una modificació de pressupost a la baixa per adequar els comptes a les subvencions que preveu rebre l’Ajuntament. En aquest sentit, es va rebaixar el pressupost en 193.000 euros, per fer-lo més realista. També es va anunciar l’aprovació dels permisos d’obres per executar la primera fase d’urbanització del polígon Cimalsa, 33 de les 97 hectàrees del terreny. L’alcalde va vincular però l’execució de la urbanització a la confirmació d’empreses interessades a instal·lar-s’hi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp