Marta Arjona

L’alabastre de Sarral protagonitzarà dues exposicions a Montblanc

La Mostra d'Art Jove d'enguany mostrarà joies fetes amb aquest material

L’alabastre de Sarral protagonitzarà dues exposicions a Montblanc. Aquest municipi de la Conca de Barberà està celebrant els 100 anys de l’arribada del primer taller modern d’alabastre al municipi, i ara trasllada algunes de les activitats a Montblanc.

El pati del Palau Alenyà, seu del Consell Comarcal, acollirà una exposició sobre els 100 anys d’Alabastre a Sarral, on es mostrarà l’actual activitat que la indústria i l’artesania sarralenca realitzen amb alabastre. Les tècniques més modernes combinades amb les mans expertes dels artesans i artistes s’uneixen per crear elements de disseny, objectes d’artesania i extraordinàries obres d’art.

D’altra banda, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà torna a organitzar, un any més, la Mostra d’Art Jove. En la seva catorzena edició, la mostra també tindrà l’alabastre com a protagonista. Mireia Magre Gibert exposarà la seva obra que consta de joies fetes amb alabastre. “Vetes, joies en Alabatre” vol destacar les vetes naturals que té el mineral. Ella ha dissenyat per aquesta ocasió joies triant la qualitat de colors naturals de l’alabastre de Sarral que formen paisatges i dibuixos amagats. En aquesta ocasió, la Mostra d’Art Jove es traslladarà a la sala Sanfeliu de Montblanc.

Les dues exposicions s’inauguraran el proper 1 de desembre a les 6 de la tarda i es podran visitar fins al 17 de desembre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp