RM

L’ambulància de Montblanc no perilla però el metge estarà al Alcover a partir de la tardor

La Conca de Barberà tem que això representi una pèrdua de servei en cas d'urgència

L’ambulància medicalitzada amb base a Montblanc es quedarà aquí però el metge es traslladarà a Alcover a partir de la tardor. Aquest és el titular de la trobada que representants del Consell Comarcal van mantenir amb el director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona per tractar aquesta problemàtica.

La reunió era conseqüència de la moció que el ple del Consell, a instàncies de l’Ajuntament de Montblanc, va aprovar per expressar el rebuig comarcal a que l’ambulància medicalitzada de Montblanc es quedi sense metge.

Segons el Departament de Salut, entre els mesos d’octubre i novembre s’implantarà un nou sistema d’atenció mèdica que consistirà en la posada en marxa de nous vehicles d’intervenció ràpida que comptaran amb un metge, un tècnic i equipament per donar una cobertura ràpida a les urgències que ho requereixin. Seran tres vehicles normals equipats, no ambulàncies, que es traslladaran cobrint la zona de la Costa Daurada Nord i Tarragona, la Costa Daurada sud i l’interior. Aquest tercer cobrirà l’àrea d’influència de Reus-Valls-Montblanc i s’establirà a Alcover.

Per tant, l’ambulància avançada restarà a Montblanc, però només amb un tècnic i una infermera especialitzada, tant de dia com de nit, mentre que el metge serà a Alcover, i es desplaçarà a la Conca quan sigui necessari amb el vehicle d’intervenció ràpida.

Segons el Consell Comarcal, aquest fet “representa una pèrdua d’un servei important. Aquesta alternativa proposa que el metge no serà a Montblanc i que a més de la nostra comarca haurà de cobrir-ne dues més, amb una gran extensió de territori i un elevat nombre de població”.

D’altra banda, i segons informa el Consell Comarcal, tot i que es mantindran dues ambulàncies de Suport Vital Bàsic, una 24 hores a Montblanc i una altra 12 hores de dia a Sarral i 12 hores de nit a Santa Coloma, desapareixerà la tercera, que restava dotze hores de nit a l’Espluga de Francolí.

El representants comarcals asseguren al comunicat que el director del Serveis Territorials de Salut, Josep Mercadé, els va explicar que “aquest nou vehicle d’intervenció ràpid ha de poder ampliar la cobertura, ja que metges i infermeres separats cobriran més territori”, i afegeix que aquesta mesura s’ha experimentat a altres zones de Barcelona, Madrid i altres països.

Altres reivindicacions
Durant la reunió també es van posar sobre la taula altres reivindicacions en matèria de salut de la comarca. Es tracta de la millora al Cap de Montblanc en la cobertura de jubilacions o substitucions de personal mèdic, el reemplaçament del mobiliari vell i l’ampliació de les seves instal·lacions. També l’ampliació del sistema d’urgències nocturnes als pobles, ja que actualment només hi ha metge al centre de Montblanc per cobrir la vila i des de Valls s’ha de cobrir l’Alt Camp i la Conca, un sistema deficient donada la dispersió dels nuclis poblacionals de la nostra comarca.

El President del Consell, Josep Pijoan, declara que “no deixarem d’insistir en l’exigència de solucions davant les pèrdues reals de serveis mèdics que estan previstos a la comarca i esperem noves solucions en la propera trobada i abans que a la tardor es faci l’adjudicació i implantació definitiva del nou servei de vehicles”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp