AMI

L’AMI es personarà en les causes obertes per l’Audiència Nacional contra ajuntaments sobiranistes

El president en funcions de l'AMI, Pep Andreu, carrega contra el jutge Moreno

Els alcaldes que formen part de l’executiva de l’Associació de Municipis per la Independència es van reunir aquest dilluns a l’Ametlla de Mar analitzant les mesures que prendran per tal de personar-se en contra dels requeriments de l’Audiència Nacional a 280 ajuntaments catalans per haver aprovar una moció de suport a la Resolució del Parlament. De moment han rebut la notificació 260 consistoris, però es preveu que arribi a tots els qui van aprovar aquesta moció.

L’alcalde de Montblanc i president en funcions de l’AMI, Pep Andreu, considera que aquest és un atac unitari i ha avançat que es personaran conjuntament amb l’Associació Catalana de Municipis i l’Assemblea Nacional Catalana, així com d’altres entitats. Andreu també. Tanmateix Andreu ha explicat que els ajuntaments lliuraran la documentació requerida perquè és una informació pública, a la què tothom, qualsevol veï diu, hi té accés.

El president en funcions de l’entitat municipalista ha carregat també contra el titular del jutjat d’Instrucció número dos de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno Chamarro. «És qui va empresonar els titellaires, i amb l’historial que té de policia franquista i les seves opinions sobre la democràcia, estem segurs que un jutge com Moreno a Europa no el deixarien exercir», ha assegurat. Andreu ha recordat al magistrat que «vivim en una Europa democràtica i en un estat democràtic» i ha subratllat que seria «molt gruixut» que hi hagués una conseqüència jurídica a les mocions de suport al Parlament.

La reunió d’aquest dilluns també va servir per renovar la junta. De moment, la única candidata a la presidència de consens és l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. L’Assemblea General de l’AMI se celebrarà el proper 8 d’abril a l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp