J.Ardila

L’aportació anual de l’Ajuntament de Montblanc a la Setmana Medieval augmenta fins els 50.000 euros

Ahir es va formalitzar la signatura del nou conveni entre el consistori i l'associació

L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi i l’Ajuntament de Montblanc van signar, ahir al vespre, un nou conveni de col·laboració pel finançament de la Setmana Medieval i de la regulació de les tavernes. El conveni estableix una nova aportació econòmica fixa del consistori de 50.000 euros anuals, a més d’una subvenció variable en funció de la recaptació de les parades del mercat de vins i caves i el d’alimentació i artesania. Així, enguany l’aportació municipal, que havia estat de 36.000 euros anuals els darrers 9 anys, creix. A aquest ajut cal afegir-li la subvenció extraordinària de 13.000 euros, destinada a finançar el nou drac de l’Associació Medieval. El nou element festiu es presentarà el proper 11 de març.

Durant la signatura del conveni, al saló de plens de l’Ajuntament, l’alcalde Josep Andreu ha explicat: “En aquest any que la festa celebra el 30è aniversari i havent sortit de la crisi, incrementem una mica l’esforç econòmic”. Andreu lloa la fórmula organitzativa de la Setmana Medieval, organitzada per l’Associació Medieval amb l’ajut del consistori: “El protagonisme el té el poble i l’associació. Això ens agrada i li dóna singularitat. És un model que ha de perviure”.

De la seva banda, el president de l’Associació Medieval, Joan López, afirma: “Estem satisfets i agraïm sincerament aquesta aportació econòmica, la més important que fa cap administració. Creiem que també és una qüestió de coresponsabilitat, però tenim clar que si aquest model organitzatiu funciona és perquè anem de la mà de les institucions”. López també destaca la col·laboració de les diferents regidories implicades en el bon funcionament de la festa, i les aportacions indirectes de l’Ajuntament en algunes tasques administratives o hores de treball de la brigada municipal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp