LaConcaDiari.cat

L’Arquebisbat suspèn els capellans investigats del Seminari del Poble de Déu

Entre ells hi ha el que va ser reponsable del Santuari de la Serra, Pere Fibla, que exerceix de rector a Solivella

L’Arquebisbat de Tarragona ha suspès “de manera preventiva de l’exercici públic” als capellans vinculats al Seminari del Poble de Déu, entitat que es va extingir l’any 2017, com va publicar Ràdio Montblanc en un reportatge.

Entre els capellans afectat hi ha el que va ser responsable de l’entitat a Montblanc i del Santuari de la Serra, Pere Fibla, que actualment exercia de rector a Solivella. En un comunicat, l’Arquebisbat assegura que “ara cal esperar a les decisions que vagi prenent el tribunal canònic i preservar el dret a la bona fama i a la presumpció d’innocència de tots els implicats”. També afegeix que “si aquest procés canònic portés a descobrir indicis fonamentats de responsabilitat penal en l’àmbit civil, immediatament serien posats en coneixement de les autoritats judicials”.

Tot va començar l’any 2017, quan l’Arquebisbat de Barcelona, per ordre de la Santa Seu, va suspendre l’entitat ‘El seminari del poble de Déu, que exercia a diversos municipis i ciutats, entre ells Montblanc. Des de llavors, tal com anuncien també al comunicat, “restava pendent la continuació d’una investigació canònica, encomanada per la Santa Seu a la Diòcesi de Vic, per esbrinar si algun membre de l’Associació hagués incorregut personalment en algun delicte canònic”. Ara aquesta investigació està en marxa, i determinarà si els capellans afectat incorren en algun delicte canònic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp