Arxiu Comarcal de la Conca

L’Arxiu Comarcal de la Conca ja es pot visitar virtualment

És un pas més per obrir-se al gran públic

La Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat està impulsant que els arxius de diverses comarques es puguin visitar de manera virtual. Entre ells hi ha el de la Conca de Barberà.

La visita virtual als arxius té com a objectiu donar accés als seus continguts, als documents digitalitzats, als catàlegs en línia, als materials didàctics i també al mateix edifici, ja sigui per la seva singularitat arquitectònica i/o patrimonial, com és el cas de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, que té la seva seu a l’antic hospital de Santa Magdalena, a Montblanc.

Així doncs, quan l’usuari passeja virutalment per les dependències de l’Arxiu trobarà punts d’accés a diversos continguts. Aquests li ofereixen informació complementària al recorregut. Per exemple, es pot veure el document més antic, llegir informació històrica de l’edifici, visualitzar un vídeo del canal de Youtube, etc.

La virtualització dels espais s’obté mitjançant imatges esfèriques (360º) que donen accés als diferents productes i serveis dels equipaments. En aquesta visita també s’incorpora la possibilitat d’aprofundir l’experiència utilitzant unes ulleres 3D. S’hi pot accedir a través de la pàgina web http://cultura.gencat.cat/arxius/accb i també des de Google Street View.

La realitat virtual proposa la visió directa i indirecta d’un entorn real, al qual s’hi afegeix informació virtual a la informació física ja existent. És a dir, amb l’ajuda de la tecnologia, la informació del món real es converteix en interactiva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp