Arxiu Comarcal de la Conca

L’Arxiu de la Conca, entre els deu arxius catalans amb més usuaris a Internet

Durant l'any 2018 el portal web de l'arxiu comarcal va registrar 4.000 usuaris

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà es troba entre els deu arxius de Catalunya amb un major nombre de visites a través d’internet. Així es desprèn de l’informe del 2018, en que es van registrar més de 4.000 usuaris, els quals van efectuar unes 5.200 consultes al cercador de fons documents ‘Arxius en línia’. Unes xifres destacades si es comparen amb l’any 2013, quan només un miler d’usuaris utilitzaven les serveis de l’arxiu a internet.

La xifra també és important, tenint en compte que representa el 90% dels usuaris totals que han consultat fons documentals de l’arxiu. De manera presencial, durant l’any 2018, només ho van fer 500 usuaris.

El més visitat és el fons de premsa, que durant l’any 2018 va rebre 3.000 visites, que representa unes 60.000 pàgines visualitzades. Les més consultades van ser els publicacions montblanquines L’Espitllera i La Conca de Barberà. De fet, només aquestes dues publicacions van rebre gairebé 50.000 visualitzacions. El servei de premsa en línia es va posar en marxa el 2009, i des de llavors ja s’ha superat el mig milió d’accessos a les seves pàgines.

D’altra banda, de les 7.300 unitats documentals consultades durant el 2018, el fons més consultat és el de l’administració local, reial i senyorial, i també el fons notarial, seguit de col·leccions i fons personals.

Durant aquest 2019, l’Arxiu Comarcal de la Conca seguirà apostant per digitalitzar tot el seu fons, tenint en compte que és el canal més utilitzat pels seus usuaris.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp