Ràdio Montblanc

L’Arxiu exposa fotografies a les botigues per identificar els seus integrants

És la tercera edició d'aquesta iniciativa i ja ha permès posar nom i cognom a prop de 500 persones

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb la campanya ‘Saps qui són?’. Es tracta d’una iniciativa que arriba a la tercera edició i que té per objectiu indentificar persones que apareixen a fotografies del fons de l’Arxiu.

Durant tot el mes de juny, les fotografies seleccionades es troben als aparadors d’una quarantena de botigues de Montblanc. Els montblanquins i montblanquines que reconeguin les persones, llocs o dates poden dirigir-se als comerciants que són els qui s’encarregaran de prendre nota de tota la informació aportada.

L’objectiu d’aquesta campanya no és només la identificació de fotografies sinó també donar a conèixer l’Arxiu Comarcal i les seves funcions a més de la difusió dels fons fotogràfics que s’hi conserven.

En aquesta ocasió, les fotografies que formen part de la campanya van ser generades durant la primera meitat del segle XX i els fotògrafs de les quals foren els montblanquins Vicenç Baldrich Sabaté (1913-2004), Anton Moix Pallisó (1925-1981) i Jaume Masalles Marsal (1915-2002).

En les anteriors edicions s’han pogut indentificar gairebé 500 persones. Es tracta d’una informació molt útil per a l’Arxiu, ja que pot indentificar amb noms i cognoms moltes de les persones que apareixen a les fotografies.

Una exposició virtual amb fotografies protagonitzades per dones
Per altra banda, cal destacar també que entre les activitats organitzades en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal ha preparat un audiovisual, de 3 minuts i mig de durada, on les dones en són les protagonistes. Es tracta d’un vídeo-recull de diferents fotografies custodiades a l’ACCB i captades entre 1900 i 1970.

Els fons utilitzats per a elaborar-lo han estat els següents: Ajuntament de Montblanc, Anton Moix, Antoni Serrano Cortés i Montserrat Farriol Rodríguez, Casal Montblanquí, Joan Sabaté Palau, Vicenç Baldrich, i les col·leccions de Maties Masalles, de postals i la de fotografies.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp