Ràdio Montblanc

L’Associació Medieval, l’Associació Cultural Baixa Segarra i Carme Sureda rebran la Distinció d’Honor de la Conca de Barberà

Els guardons s'entregaran en un acte que tindrà lloc el proper 19 de maig al Palau Alenyà

El Ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat aquest passat dilluns les persones i entitats guardonades aquest any amb els Premis d’Honor de la Conca de Barberà. El lliurament dels guardons als premiats tindrà lloc el proper divendres, dia 19 de maig, al vespre, al Consell Comarcal, al Palau Alenyà de Montblanc.

Enguany l’ens comarcal atorgarà la Distinció d’Honor de la Conca de Barberà a l’Associació Cultural Baixa Segarra de Santa Coloma de Queralt per la tasca realitzada per la recuperació del passat col·lectiu de la Baixa Segarra. L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc també rebrà aquest títol pels 30 anys de l’entitat i per la seva tasca de dinamització socioeconòmica i cultural de Montblanc i la comarca. Finalment, Carme Sureda, durant trenta anys gerent d’Aprodisca, també rebrà el la Distinció d’Honor de la Conca de Barberà.

També es coneix qui rebrà la Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà. Un d’ells serà Alfons Alsamora, per la tasca abnegada de difusió cultural de la qual se’n gaudeix Vimbodí i Poblet i, per extensió, el conjunt de la Conca de Barberà. També el rebrà Josep Maria Sans Travé per la sensibilitat que sempre ha tingut i el suport que ha donat des dels càrrecs de responsabilitats que ha tingut al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les iniciatives de la comarca i especialment a la implantació i desenvolupament de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

Finalment rebran el diploma de Reconeixement Comarcal la Cooperativa Agrícola de l’Espluga de Francolí, per l’esforç socioeconòmic en posar-se al dia i pel bon exemple de cooperativisme comarcal, i Albert Sala i Joan Pérez pel mèrit d’haver obtingut la medalla d’or dels campionats de Catalunya de formació professional CatSkills en les categories d’estudis de Formació Professional de Polimecànica i Aplicacions de Software respectivament.

Aquesta és la segona edició dels premis comarcals. Les persones i entitats guardonades han estat presentades a la convocatòria pels ajuntaments i entitats de la comarca. Les candidatures han estat avaluades per una Comissió formada per representants de tots els grups polítics amb representació al Consell Comarcal i, posteriorment, la proposta d’aquesta Comissió aprovada pel plenari del Consell.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp